Ministerul Sanatatii sustine initiativa legislativa in domeniul infertilitatii

Facebook Twitter Comenteaza
Ministerul Sanatatii sustine initiativa legislativa in domeniul infertilitatii

In urma unei intrevederi avute cu Cristian Irimie, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, Grupului de Initiativa "SOS Infertilitatea" anunta sustinerea oferita de Ministerul Sanatatii pentru initiativa legislativa in domeniul infertilitatii.

In tara noastra, persoanele infertile, care platesc asigurari sociale de sanatate, nu beneficiaza de sprijin din partea statului pentru investigatii si tratamente. In majoritatea tarilor Uniunii Europene, costurile procedurilor necesare pentru reproducerea umana asistata sunt incluse in programele nationale de sanatate publica.
De asemenea, in aceste tari, spre deosebire de tara noastra, exista legislatii clare cu privire la sanatatea reproducerii si cu privire la aspectele etice si de protejare a embrionului.
 
Ministerul Sanatatii si-a declarat sustinerea pentru compensarea procedurilor terapeutice privind toate tipurile de infertilitate (masculina si feminina, indiferent de cauze) dar si pentru analizele necesare in timpul tratarii infertilitatii sau premergatoare procedurilor de tip inseminare artificila.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Raluca pe 26 Feb 2009, 17:15
    Evolutii

    Campania noastra s-a intensificat mult in ultimele zile, s-a obtinut acordul de principiu al Ministerului Sanatatii, dna deputat Sulfina Barbu lucreaza la proiectul de lege, iar la Gala Premiile Carol Davila aceasta campanie de responsabilizare sociala a primit premiul special. Daca doriti sa (re)vedeti emisiunea de la TVR1 despre campania noastra si despre infertilitate, inregistrarea exista pe blogul campaniei http://infertilitateaesteoboala.wordpress.com/ (daca linkul nu este functional, copiati adresa in browser sau cautati pe google cu "infertilitatea este o boala"). Indiferent daca sunteti sau nu afectati de infertilitate, daca apreciati din punct de vedere social, civic sau comunicational ceea ce facem in cadrul acestei campanii, ne puteti vota la roglogfest (detalii pe pagina), pentru o mai buna vizibilitate si mediatizare a cauzei! Multumim tuturor!

    1
    0

  • Loredana pe 18 Feb 2009, 23:25
    Un pas inainte

    Sper sa reusim sa castigam un loc in sufletul parlamentarilor, sa inteleaga ca si noi meritam o sansa.Multumim Eva pt articol.

    1
    0

  • abi pe 18 Feb 2009, 22:34
    Infertilitatea este o boala

    Infertilitatea este o boala si va fi recunoscuta si in Romania.Trebuie!

    0
    0

  • Ella pe 18 Feb 2009, 17:07
    sustinere

    Speram sa nu mai fie ignorata aceasta boala in Romania, iar Ministerul Sanatatii sa isi tina promisiunile privind sprijinul pentru cuplurile infertile!

    0
    0

  • irina pe 18 Feb 2009, 16:57
    era si timpul

    Fff interesant! Si recenta stirea! Pacat ca la TV vedem doar stiri tabloide :( Bravo, eva!

    0
    0

  • maria pe 18 Feb 2009, 16:42
    prea frumos

    pentru a fi adevarat. e ceva care tine de normalitate, dar parca nu imi vine sa cred ca se pot intampla si in romania lucruri normale!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod