Ministerul Sanatatii a demis 73 de manageri de spitale

In urma evaluarii activitatii desfasurate in unitatile pe care le conduc, 73 de manageri de spitale au fost demisi. Ministrul Sanatatii a declarat ca demiterile nu s-au facut pe criterii politice, ci din cauza rezultatelor slabe obtinute de acestia.
Au fost demisi 7 manageri de la spitale din Bucuresti, dar si din alte judete precum: Alba, Arad, Arges,, Bihor, Bistrita Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Caras, Severin, Calarasi, Constanta, Cluj, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Marmures, Mehedinti, Mures, Olt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Suceava, Timis, Valcea si Vrancea.

"Decizia de incetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politica, nu apartine nici ministrului Sanatatii, ci comisiilor desemnate prin lege.
Este o consecinta a rezultatelor obtinute de catre acestia la evaluarile facute de comisiile locale abilitate. Ieri mi-a fost prezentat raportul final si, in spiritul transparentei de care am dat dovada si pana in prezent, am decis publicarea acestuia pe site-ul institutiei. In continuare astept propunerile directiilor de Sanatate Publica locale pentru numirea unor manageri interimari",
a declarat dr. Ion Bazac, ministrul Sanatatii.

Evaluarea activitatii managerilor spitalelor publice din subordinea directiilor de sanatate publice s-a realizat de catre comisii constituite  la nivel teritorial din persoanele desemnate de la acest nivel, iar pentru unitatile subordonate Ministerului Sanatatii de catre o comisie din care au facut parte persoanele desemnate din cadrul MS.
De asemenea, la nivelul Ministerului Sanatatii a functionat Comisia centrala de evaluare, cu misiunea de a verifica si de a urmari modul de desfasurare a evaluarii si pentru a solutiona eventualele contestatii aparute in cadrul evaluarii anuale a managerilor.

Comisiile au evaluat activitatea unui numar de 313 manageri ai spitalelor publice, dintr-un total de 431. La finalul evaluarilor prezentate de comisiile locale, a rezultat ca un numar de 73 de manageri (reprezentand 24% din cei evaluati) nu si-au indeplinit indicatorii de performanta asumati prin contract.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod