Membrii comisiilor care vor efectua controale la spitale au fost instruiti

Comisii mixte ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate vor efectua, in perioada 29 iunie- 10 iulie a.c., controale la spitalele care au acumulat datorii la furnizorii de medicamente si materiale sanitare.
Obiectivul principal al verificarilor il va reprezenta analiza si controlul serviciilor medicale realizate si nedecontate, comparativ cu arieratele inregistrate. Comisiile vor verifica indicatorii medicali si economici din anii 2007 si 2008 ai acestor unitati. Managerii spitalelor au obligatia de a prezenta, in termen de 48 de ore de la cererea comisiilor, date privind: modul de angajare a fondurilor fata de bugetul aprobat; planul de achizitii aprobat pe fiecare an si termenul de finalizare a procedurilor pe fiecare trimestru; serviciile externalizate si costurile aferente acestora si numarul pacientilor internati si externati, costul mediu/zi de spitalizare, costul medicamentelor /zi sau numarul de bolnavi internati la un medic/asistenta medical/infirmiera.


Controalele autoritatilor vor fi de tip incrucisat: de exemplu echipe de control din sudul tarii vor verifica unitatile din nord, pentru a nu exista suspiciuni. La sfarsitul perioadei de control, toate datele colectate vor fi confruntate cu datele existente la furnizori, pentru a se lua o decizie privind legalitatea datoriilor si gasirea unor solutii pentru deblocarea situatiei.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod