Cum poti sa-ti mentii respiratia proaspata?

Specialistii sunt de parere ca o ceasca de cafea poate fi secretul unei respiratii improspatate.
Boabele de cafea contin un ingredient care previne eliberarea bacteriilor, iar prin identificarea acestuia se incearca dezvoltarea unor pastile sau bomboane care sa ne scape de respiratia urat mirositoare (halena), informeaza publicatia britanica DailyMail.

Prof. dr. Mel Rosenberg a studiat 20 de ani posibilitatile de a diagnostica si trata halena, incercand sa-si dea seama de ce ar cauza cafeaua o respiratie urat mirositoare. Spre surprinderea lui, efectul constatat in laborator este contrar celui asteptat.
Ba mai mult, cafeaua blocheaza eliberarea gazelor intestinale (reducandu-le cu pana la 90%) care cauzeaza respiratia urat mirositoare. "Ne-am asteptat ca aceasta bautura sa cauzeze o respiratie urat mirositoare, insa am constatat ca exista ceva surprinzator in compozitia ei care a generat efectul contrar", adauga expertul care continua sa creada ca bautura are efecte negative asupra respiratiei care pot fi cauzate de fermentarea laptelui adaugat.  

"Halena poate fi data de mai multi factori: tartru, resturi radiculare, carii, ulceratii de la nivelul mucoasei cavitatii bucale.
Oricat de mult se folosesc produsele farmacologice dezinfectante si odorizante destinate cavitatii bucale, atat timp cat aceasta nu este igenizata, in primul rand profesional (la stomatolog), utilizarea lor este doar paleativa. O consultatie la medicul dentist din 6 in 6 luni si o igenizare corespunzatoare va scuteste de neplaceri
", sustine  Dr. Moise Corina Gabriela, medic stomatolog.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ama pe 29 Iun 2009, 12:32
    cauzele halenei

    care mai pot fi cauzele halenei in afara de cele ce tin de igiena?

    0
    0

  • Larisa pe 29 Iun 2009, 07:38
    Doamna

    Daca nu ne spalam pe dinti dimineata inainte de a bea cafeaua atunci vom avea o respiratie urat mirositoare. E ca si cand am vrea sa acoperim un miros urat cu altul.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod