Medicii nevaccinati anti AH1N1 nu au voie sa lucreze cu pacientii

Facebook Twitter Comenteaza
Medicii nevaccinati anti AH1N1 nu au voie sa lucreze cu pacientii

Personalul medical care refuza vaccinarea nu are voie sa presteze servicii medicale care presupun prezenta pacientilor, se arata intr-un document trimis de Ministerul Sanatatii catre directiile judetene de sanatate publica.

 

Ministerul Sanatatii cere tuturor medicilor sa se vaccineze impotriva virusul gripa AH1N1. Tot in acelasi document se precizeaza faptul ca medicii de familie au obligatia sa vaccineze, "aceasta activitate reprezentand o actiune prioritara in aceasta perioada".

"Nu mai dorim sa primim reclamatii din partea pacientilor ca medicii de familie nu au vaccin sau nu vor sa vaccineze impotriva gripei A/H1N1.

Nerespectarea acestor obligatiuni va duce la desfacerea contractului de munca cu CNAS", se arata in adresa Ministerului Sanatatii, semnata de secretarul de stat, Adrian Streinu Cercel.

Medicii nu sunt de acord cu aceste masuri


"Nu sunt de accord cu asta si sunt tare curios cum o sa ne oblige sa ne vaccinam. Nu suntem singurii care intram in contact cu oamenii. Sa se vaccineze si preotii, militarii, politistii si toti cei care merg in baruri si discoteci. Oricum eu am avut acum cativa ani ceva probleme dupa ce m-am vaccinat impotriva gripei sezoniere, deci nu sunt de acord.

Astept sa vad documentul si sunt tare curios cum ne va obliga sa acceptam vaccinarea", a declarat pentru Realitatea.net Tudor Ciuhodaru, seful sectiei de primire urgente din cadrul Spitalului "Sf. Ioan" din Iasi si unul dintre primii medici care au refuzat vaccinarea impotriva noii gripe.

Cadrele medicale solicita Ministerului Sanatatii lamuriri si spun ca vor actiona imediat pentru ca nimeni sa nu fie obligat sa se vaccineze. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod