Medicii de familie isi pot vinde pacientii

Pacientii medicilor de familie se pot trezi ca sunt vanduti la un alt medic de familie. Un ordin intrat in vigoare acum cateva luni le permite medicilor de familie sa-si vanda pacientii unul altuia.
Suma medie pentru care este vandut un asigurat este de 6 euro, ceea ce inseamna ca medicii primesc in urma acestei tranzactii o suma de patru ori mai mare decat banii oferiti de Casa Nationala de Asigurari pentru fiecare pacient.

"Este josnic, suntem vanduti precum vitele. Medicul poate sa isi vanda doar patrimoniul, infrastructura cabinetului, dar portofoliul de clienti nu il poate vinde. Avem de gand sa atacam acest ordin pentru ca el contravine legii", declara pentru Pro TV Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor.

Daca medicul tau de familie te-a vandut unui alt medic, el trebuie sa-ti comunice acest lucru, potrivit Ministerului Sanatatii.
Insa, specialistii sustin ca ar trebui stabilit un pret de catre autoritatile sanitare si medicii care preiau pacientii sa fie atent selectionati.

Odata vandut unui alt medic de familie, pacientul nu este obligat sa ramana la acesta, ci poate sa aleaga altul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod