Medicamentele pentru bolnavii de diabet vor ramane gratuite

Ministerul Sanatatii continua seria analizelor privind perfectionarea Programului National de "Preventie si Control in diabet si alte boli de nutritie", precum si a modului de administrare a tratamentului gratuit al bolnavilor de diabet inscrisi in acest program, informeaza biroul de presa al Ministerului Sanatatii



"Asa cum am si declarat, in acest an intentionam sa reorganizam Programul National de Diabet al Ministerului Sanatatii si sa restructuram Comisia de specialitate. Auditul efectuat asupra acestui program a reliefat multe deficiente si, de aceea, este nevoie de restructurarea lui.

In acest sens au avut si vor avea loc intalniri ale specialistilor din MS si CNAS pentru elaborarea unui progam eficient, performant si in acord cu necesitatile pacientilor. Aceasta masura vizeaza imbunatatirea programului, respectand modul de prescriere si eliberare a medicamentelor care se vor acorda in continuare gratuit", a declarat dl. Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Mai mult, intentia conducerii MS este de a gasi o solutie prin care sa creasca numarul medicilor care sa prescrie retete pentru medicamentele antidiabetice, iar acestea sa fie eliberate de cat mai multe farmacii cu circuit deschis.

Masura MS vizeaza eliminarea cozilor care se formeaza la inceputul lunii la centrele de diabet si pentru ca pacientii sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze distante mari, uneori kilometrii intregi, pentru a-si putea procura tratamentul.

De asemenea, se va evita aglomeratia la cabinetele medicilor diabetologi al caror numar este mai mic decat este necesar.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod