Medicamentele dau rezultate maxime in cantitati minime

Expertul si biologul Francesco Pomati a realizat un experiment, astfel, a expus celule din rinichi unui amestec format din 13 medicamente.
Medicamentele respective sunt prescrise in tratamentul impotriva colesterolului, presiunii sanguine, atacurilor de apoplexie si depresie, durere si infectie si cancer; toate acestea fiindca in cantitati extrem de mici.

Rezultatele studiului au aratat ca amestecul farmaceutic a determinat incetinirea cresterii celulelor, sugerand ca cantitatile insuficiente de medicamente pot exercita efecte puternice, a declarat Pomati, care lucreaza si la Universitatea New South Wales din Sidni, Australia.


Luate separat, ar fi dus la un studiu cu rezultate modeste. Dar, de fapt, studiul lui Pomati este o parte dintre acele studii stiintifice care sustin ca in timp, oamenii pot suferi de indigestie daca consuma apa contaminata cu cantitati foarte mici de substante farmaceutice.  

Inntr-un alt studiu publicat recent, Pomati a descoperit ca unele din substantele farmaceutice pot amplificat sau impiedica efectele altor substante. Asemenea descoperiri nu sunt extrem de sigure deoarece nu pot demonstra intocmai ca aceleasi simptome au loc in interiorul corpului.


Sandra Steingraber, biolog la Colegiul Ithaca, New York, a adaugat ca se fac nenumarate eforturi pentru a determina indiciile despre cum afecteaza medicamentele organismul uman, deoarece acesta nu este expus cu desavarsire tuturor tipurilor de medicamente in acelasi timp, si apoi sunt mai periculoase intr-o anumita perioada a vietii, cum ar fii in copularie sau la batranete.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod