Medicament pentru cancerul mamar

Avastin a fost aprobat in Europa ca tratament de prima intentie pentru stadiul metastatic al cancerului de san. Terapia revolutionara ofera femeilor sansa de a trai de 2 ori mai mult, fara progresia bolii

Comisia europeana a aprobat Avastin in linia intai de tratament impotriva cancerului mamar metastatic, in combinatie cu chimoterapia standard, paclitaxel. Aprobarea se bazeaza pe datele studiului pivotal de faza III (E2100) care a demonstrat ca femeile cu cancer mamar metastatic au sansa de a trai de 2 ori mai mult, fara progresie a bolii, daca sunt tratate cu Avastin in combinatie cu paclitaxel, in comparatie cu tratamentul doar cu paclitaxel.
"Aceasta aprobare reprezinta un progres semnificativ in terapia cancerului mamar. Suntem mandri sa lansam aceasta noua optiune de tratament. Acum ne vom asigura ca Avastin sa fie disponibil tuturor medicilor europeni si pacientilor cu cancer mamar metastatic, cat mai curand posibil", a spus William M. Burns, CEO al Diviziei Roche Farmaceutice. Anual, peste un milion de cazuri noi de cancer mamar sunt diagnosticate in lume si reprezinta cauza a peste 400.000 de decese. Cancerul de san metastatic este cauza numarul 1 a decesului provocat de cancer la femeile sub 55 de ani.
Avastin este primul si singurul agent anti-angiogenic care a demonstrat o imbunatatire constanta a starii pacentilor si/ sau stoparea progresiei bolii care a dus la prelungirea vietii bolnavilor de cancer colorectal, san, plamani sau rinichi.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lidia Lucia pe 26 Apr 2007, 22:32
    Un gram de speranta pentru cei care traiesc cu teama mortii in suflet

    In prezent fac tratament cu Tamoxifen, dupa ce am facut chimioterapie si radioterapie pentru neoplasm san operat. Traiesc in fiecare zi cu speranta k va putea fi stopata progresia acestei boli si voi putea trai multi ani de acum incolo.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod