Medicament care previne Sindromul Alcoolismului Fetal

Un medicament – nicotiamida - capabil sa reduca efectele negative ale Sindromului Alcoolismului Fetal (FAS) a fost testat cu succes pe soareci si s-ar putea sa fie capabil a limita efectele nocive ale alcoolului asupra fatului , infomeaza BBC News.

O echipa de cercetatori au injectat soareci nou-nascuti cu o doza de alcool comparabila cu cea la care ar fi expus fatul in cazul unei mame alcoolice. Cantitatea era suficienta ca sa cauzeze moartea celulelor din creierul soarecilor si sa determine anomalii comportamentale la maturitate.
Insa, la doua ore dupa administrarea injectiei cu nicotiamida numarul celuelor moarte nu era mai mare decat in cazul unui creier dezvoltat in conditii normale si nu prezenta nici o anomalie comportamentala.

Inca din 1973 s-a facut legatura intre malformatiile faciale ale noilor nascuti si faptul ca acestia sunt nascuti de mame alcoolice, iar cercetarile ulterioare au confirmat ideea ca expunerea fatului la alcoolismul mamei poate determina un numar semnificativ de anomalii.

Cunoscuta astazi ca Sindromul Alcoolismului Fetal (FAS) aceasta boala, pentru care nu a existat tratament, este asociata cu deficiente de de crestere si retardul mintal.
Cercetatorii sustin ca investigatia lor este inca in faza incipienta si ca sunt necesare multe alte studii pentru verificarea eficientei medicamentului in cazul fiintelor umane.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod