Managerii de spital vor face publice cheltuielile lunare ale spitalelor

Odata cu lansarea site-ului e-Romania, directorii spitalelor vor publica in sectiunea e-sanatate atat veniturile, cat si cheltuielile facute in fiecare luna in unitatile sanitare pe care le conduc.
"Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va lansa, in urmatoarea perioada, site-ul e-Romania. Acesta va avea o componenta foarte importanta pentru noi, care se va numi e-sanatate. Am decis ca, pe acest site, asa cum rezulta si din proiectul contractului - cadru, managerii spitalelor sa isi publice, intr-o sectiune speciala, cheltuielile lunare ale spitalelor" a declarat ministrul Sanatatii. "In acest fel, vom putea vedea public unde se cheltuiesc in exces fondurile din sistemul de sanatate.
Cred ca este un exercitiu de transparenta foarte necesar in acest sistem"
, a mai precizat dr. Ion Bazac.

In acest context, Ministerul Sanatatii si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale au semnat, ieri, 4 martie, un protocol de colaborare in domeniul sustinerii implementarii de solutii specifice societatii informationale din domeniul sanatatii. Obiectivul acestui protocol este de a realiza si implementa strategia societatii informationale din domeniul sanatatii, dar si de a asigura implementarea proiectelor specifice acesteia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod