Mamografia si sonografia depisteaza cancerul mamar si la barbati

Mamografia si sonografia pot ajuta medici sa identifice si sa trateze corect cancerul mamar la barbati, arata un studiu efectuat la Universitatea de Medicina din Texas.
La studiu au participat 57 de barbati diagnosticati cu aceasta afectiune. "Rezultatele studiului arata ca acest tip de cancer se prezinta, in majoritatea cazurilor, ca o masa cu o forma neregulata. La 47% dintre barbatii participanti la studiu, cancerul s-a iextins ajungang la axila," declara dr. Wei Tse Yang, autorul studiului.

Cazurile de cancer mamar la barbatii insumeaza mai putin de 1% din toate cazurile de cancer mamar si foarte putini dintre acesti barbati ajung medic pentru teste, fie pentru ca nu stiu multe despre mamografie, fie din cauza ca le este rusine.
"Aproape toti barbatii cu aceasta afectiune prezinta o umflatura pe care o pot simti. Acestia trebuie sa mearga la medic din timp pentru tratamet, cand observa schimbari la nivelul sanului. Mamografia si sonografia sunt necesare pentru stabilirea unui diagnostic corect," completeaza dr. Yang.

Sursa: ScienceDaily
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod