Lupta impotriva SIDA

Cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Anti-SIDA (1 decembrie), fundatia „Parteneri pentru Viata”, alaturi de UNOPA (Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA) vor organiza pe data de 2 decembrie, in incinta Teatrului National Bucuresti, evenimentul cu tema „Pentru o viata normala”, care include si piesa de teatru „Visul unei nopti de vara”.

M
esajul pe care acest eveniment doreste sa il transmita este unul de solidaritate fata de persoanele afectate de HIV/SIDA din intreaga lume si, in acelasi timp, subliniaza importanta integrarii in societate a acestor oameni.

Este important ca pacientilor sa li se acorde sansa de a duce o viata normala, ca factor major de succes al tratamentului.


In Romania
, potrivit ultimelor statistici facute publice la 30 iunie 2005 de catre CNLAS* (Comisia Nationala de Lupta Anti-SIDA), pana in acel moment, numarul pacientilor infectati cu HIV in viata era de 10.995. Dintre acestia, in evidenta activa (pacienti care s-au prezentat la control cel putin o data in perioada 01.01 – 31.06.2005) se afla 7.633 de persoane care sufera de HIV (749 de copii sub 14 ani si 6.884 adulti).

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod