Lotiunile cu vitamina A lupta eficient impotriva ridurilor



Lotiunile cu vitamina A (retinol) pot reduce ridurile care apar odata cu inainterea in varsta si stimuleaza productia de componente care mentin pielea elastica, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani. Intr-un studiu efectuat pe 36 de persoane inaintate in varsta (pana in 87 de ani) si impartite in 2 grupe, cercetatorii de la Universitatea din Michigan au aplicat o lotiune cu 0,4% retinol pe incheietura cotului subiectilor din primul grup si o lotiune fara retinol celor din al doilea grup implicat in test.
Experimentul s-a desfasurat pe parcursul a 24 de saptamani, lotiunile fiind aplicate de 3-4 ori pe saptamana. Beneficiile aduse de lotiunea cu retinol sunt semnificative, sustin cercetatorii. Ridurile si asprimea pielii au fost reduse in cazul subiectilor care au folosit lotiunea cu retinol. In urma unei biopsii a pielii s-a constatat o crestere a productiei de glicosaminoglican si procolagen - componente structurale de baza ale pielii - in zonele pe care s-a aplicat lotiune cu retinol. "Retinolul diminueaza ridurile fine aparute odata cu inaintarea in varsta.
Cresterile semnificative de glicosaminoglican, recunoscut pentru faptul ca retine apa, precum si cele de colagen sunt cele responsabile atenuarea ridurilor", sustin expertii.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sorina pe 19 Iun 2007, 11:54
    vitamina A

    Ma intereseaza cum se foloseste vitamina A in reducerea ridurilor si daca poate fi aplicata si in jurul ochilor.

    0
    0

  • anda pe 19 Iun 2007, 09:32
    niste nelamuriri

    Imi poti spune mai multe amanunte: de unde iei aceste vitamine si modul in care aplici pe piele.Decat le amesteci si le aplici asa ?

    0
    0

  • anda pe 19 Iun 2007, 09:29
    pentru doamna de 35 ani

    Cum prepari exact acel amestec?Vitaminele le iei de la farmacie?Imi poti spune si modul de aplicare? Merci

    0
    0

  • alexa liliana pe 17 Iun 2007, 19:30
    felicitari

    folosesc vitamina A an fiecare seara de 2 saptamani si se vede deaja o schimbare subliniez ca am 35 ani si riduri cat cuprinde.deci pun si 2 capsule de vitamina E an amestec cu 10 picaturi de vitamina A bafta fetelor

    0
    0

  • melaniakm pe 17 Iun 2007, 11:31
    intrebare

    retinolul se gaseste in farmacii sau plafar?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod