Jumatate din romani sufera de hipertensiune

Patru din zece adulti sufera de hipertensiune arteriala si mai mult de jumatate din pacienti sunt nou diagnosticati, majoritatea fiind tineri sub 40 de ani, arata un studiu de depistare a hipertensiunii arteriale, primul de acest gen realizat in Romania in randul populatiei adulte.
Cercetarea s-a desfasurat in perioada februarie-noiembrie 2005, a fost coordonata de Societatea Romana de Cardiologie si Ministerul Sanatatii (MS) si a inclus peste 2.000 de persoane, selectate aleatoriu dintre cetatenii romani in varsta de peste 18 ani.
Participantilor la studiu li s-au masurat tensiunea arteriala, greutatea corporala, inaltimea, circumferinta taliei, iar unora li s-au prelevat si probe de sange pentru determinarea glicemiei si colesterolului.
Analizele au fost prelucrate intr-un laborator care este acreditat la nivel european.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • michaiela57 pe 5 Feb 2006, 12:33
    TENSIUNE OCULARA

    LA UN CONTROL OCULAR MI S-A SPUS CA OCHII AU IMBATRINIT INAINTEA VARSTEI(NUMARUL DIOPTRIILOR ESTE MARE PENTRU VARSTAMEA),S-AU SLABIT VASELE DE SANGE DIN CAUZA TENSIUNII OSCILANTE PE CARE O AM.CE POT FACE IN ACEASTA PRIVINTA?

    0
    0

  • elsa pe 4 Feb 2006, 16:28
    Jumatate din romani sufera de hipertensiune

    Cred ca in primul rand este o problema de educatie. Va trebui sa invatam sa avem grija de noi , sa ne hranim corect si sa facem mai multa miscare. Este adevarat , viata noastra este extrem de stresanta si... ne intoarcem la educatie.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod