Cura de detoxifiere

Mediul ambiant este supraincarcat de substante toxice care patrund in organism prin aerul inspirat, prin mancare si apa. Chiar si corpul nostru produce deseuri metabolice care trebuie eliminate. Cu timpul, ca urmare a bolilor, obiceiurilor alimentare gresite, depuratia organismului incetineste si toxinele se acumuleaza. Specialistii propun o cura periodica de detoxifiere, la fiecare schimbare de sezon sau cel putin la interval de sase luni, toamna si primavara, pe o perioada de o saptamana, chiar doua.

In aceasta perioada, trebuie evitate alimentele prajite, conservate sau afumate, cele care contin E-uri, coloranti, conservanti si alti amelioratori. De asemenea, se recomanda sa nu consumati carne si mezeluri. Inlocuiti dulciurile cu fructe si eliminati fainoasele albe din meniu. Consumati cereale, paine neagra, de secara, de tarate, fructe, legume proaspete si proteine vegetale (soia, ciuperci). De asemenea, beti cel putin doi litri de apa pe zi.
Nu consumati zahar, cafea, alcool si bauturi racoritoare sintetice.
Pentru indulcire este indicat sa folositi miere. Iar pentru energizare, cafeaua poate fi inlocuita cu ceaiul verde. Consumati multe sucuri naturale si ceaiuri de plante. Beti in fiecare seara inainte de culcare si dimineata un pahar de apa plata, cu sucul de la o jumatate de lamaie si o lingurita de miere. Consumati lactate proaspete (iaurt, sana, chefir).
Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului, luati in fiecare dimineata, pe stomacul gol, o lingura de ulei virgin de masline, amestecat cu putin suc de lamaie.
Apoi stati 20-30 minute intinsi pe partea dreapta. Crizele de dischinezie biliara vor disparea definitiv.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ramona Opran pe 4 Feb 2006, 17:35
    grupa de sange

    detoxifierea este o etapa deosebit de importanta in cadrul regimului de viata echilibrat, fara indoiala...dar pentru mentinerea sanatatii noastre si a sistemului imunitar avem nevoie de cunoasterea alimentelor pe car organismul si metabolismul nostru le accepta, respectiv ghidarea alimentatiei noastre in functie de alimentele specifice grupei de sange pe care o avem, o persoana cu regim alimentar haotic nu va aduce in organism alimentele sanatoase:legume crude, fructe, soia, nu va elimina pastele fainoase/faina si dulciurile care ingreuneaza atat de mult metabolismul; uleiul de masline are proprietati miraculoase, e f indicat sa facem un efort si sa-l includem in alimentatia noastra zilnica

    0
    1

  • cordum pe 4 Feb 2006, 13:23
    detoxifiere

    exista alimente ce nu contin E-uri? am auzit ca pentru detoxifiere se pot utiliza produse naturale pe baza de aloe.ce parere aveti?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod