Insulina glargina nu este asociata cu cancerul

Studiile clinice, care reprezinta standardul de aur pentru obtinerea dovezilor, nu indica vreo asociere intre insulina glargina si cancer.
Sanofi-aventis, compania producatoare a fost recent informata despre datele provenind din urmarirea unor pacienti in 4 registre retrospective. Rezultatele acestora arata in mod clar ca nu poate fi trasa nicio concluzie definitiva referitoare la o posibila relatie de cauzalitate intre utilizarea insulinei glargina si aparitia unor afectiuni maligne, asa cum sustin si autorii studiului. "Avand in vedere dovezile clinice extinse provenind de la un numar de peste 70.000 de pacienti, precum si rezultatele monitorizarii post autorizare, obtinute in urma a 24 milioane de ani-pacienti de experienta, sanofi-aventis sustine siguranta insulinei glargineConsideram ca rezultatele registrelor retrospective mentionate mai sus nu sunt concludente", declara Dr.
Jean-Pierre Lehner, Chief Medical Officer, sanofi-aventis.

Diabetul este o afectiune cronica, foarte raspandita, in cadrul careia organismul nu produce sau nu utilizeaza in mod corespunzator insulina, hormonul de care este nevoie pentru transportul glucozei (zaharului) din sange catre celulele organismului, pentru obtinerea de energie. Un numar de peste 230 de milioane de oameni din intreaga lume traiesc cu aceasta suferinta si acest numar se asteapta sa creasca la cifra ingrijoratoare de 350 milioane, in urmatorii 20 de ani.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Popescu Carmen pe 8 Iul 2009, 21:53
    doctor

    Despre riscul de cancer al insulinei glargine se discuta de multi ani, dar, cei de la Sanofi nu recunosc acest fapt. Este foarte grav pentru ca o companie de talia lui Sanofi sa se gandeasca doar la a obtine profit chiar cu riscul ca pacientii sa dezvolte o boala care poate fi invalidanta si chiar letala. Eu cred ca datele din studiile publicate sunt adevarate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod