Instruire in domeniul lentilelor de contact



Prescriptorii din domeniul lentilelor de contact se reintorc in sala de cursuri. Sover Optica si Societatea Romana de Contactologie desfasoara pentru acestia programul educational Academy, care cuprinde 18 evenimente de training in domeniul lentilelor de contact.

Informarea si instruirea prescriptorilor se vor face cu ajutorul sesiunilor de cursuri profesionale, cu participare directa, si al programului de instruire "la distanta", prin trimiterea cd-urilor informative si a unui set de 6 chestionare.


Pentru a se asigura eficienta maxima a cursurilor, la fiecare eveniment vor participa doar 12 specialisti.

"Evenimentele de training practic se pot organiza eficient doar in grupe mici de participanti, cu atat mai mult cu cat se doreste ca fiecare sa inteleaga si sa vada ce inseamna sa adaptezi lentilele de contact ‚pe viu'. [...] Fiecare curs cuprinde sesiuni de adaptare de lentile de contact la pacienti reali", precizeaza Adrian Badiu,Directorul Departamentului de Lentile de Contact din cadrul companiei Sover Optica.


Pana in momentul de fata au avut loc 6 astfel de evenimente. Adrian Badiu mentioneaza ca intregul program se deruleaza in Bucuresti, in cadrul showroom-ului companiei Sover, in week-end-urile care nu se suprapun cu sarbatori sau alte manifestari de interes din domeniu. Echipa lectorilor care vor sustine prezentari in cadrul cursurilor a fost constituita impreuna cu prof. univ. dr. Adriana Stanila, presedintele Societatii Romane de Contactologie.

Persoanele invitate sa participe la aceste evenimente de training sunt prescriptori care lucreaza deja in cabinete oftalmologice sau magazine de optica, unde au posibilitatea de a adapta lentile de contact.


Adrian Badiu subliniaza ca, pentru alegerea pacientilor, "am tintit grupurile de discutii online ale studentilor. [...] Pacientii au fost foarte multumiti deoarece am recreat in sala de curs conditiile existente intr-un cabinet oftalmologic dotat cu aparatura de ultima generatie si ei au primit lentilele de contact care le-au fost adaptate si o solutie cadou".

Programul Academy s-a desfasurat si anul trecut cu un format diferit, in cadrul lui organizandu-se evenimente regionale de training cu participarea a cate 70-100 prescriptori.


Programul Academy va continua si in anii urmatori, formatul sau depinzand in mare masura de succesul de care el se va bucura anul acesta si de feedback-ul pe care organizatorii il vor primi de la participanti.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 2 Iun 2006, 13:40
    lentile de contact

    Ar trebui ca atunci cand cumperi lentile, vanzatorul sa-ti explice si sa-ti arate cum se folosesc,cum se intretin,etc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod