Injectia fara ac si seringa!

HP isi face debutul in medicina, prestigioasa companie inventand injectia care nu doare.
Tehnologia utilizata pentru cartusele de imprimanta si-ar putea gasi aplicabilitate in cabinetele medicale, intr-un mod revolutionar. Potrivit BBC, este vorba despre injectiile realizate printr-un plasture lipit pe piele, care nu vor durea deloc.

Dispozitivul utilizeaza un sistem patentat de HP, care injecteaza serul prin ace miniaturale, care nu patrund atat de adanc incat sa atinga receptorii care declanseaza durerea. Expertii sustin ca plasturele ar putea administra mult mai multe medicamente, inclusiv cele neinjectabile.

In prezent, numai substantele care pot fi direct absorbite de piele, precum nicotina, pot fi introduse printr-un plasture in organism.
Medicamentele, care contin molecule mai mari, nu au aceasta capacitate si trebuie impinse prin piele cu ajutorul acului de seringa pana in derma, ceea ce cauzeaza durerea.

Injectia nedureroasa va fi disponibila pacientilor din intreaga lume peste aproximativ 3 ani, sustin specialistii HP.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • armenean mircea viorel pe 27 Sep 2007, 22:25
    Injectia fara ac si seringa!-Stiri?

    Aproape de ecestea sunt deja ...la chineji produse care contin "biofotoni" ,de aceste "materiale cu biofotoni"se ocupa si tara noastra , acestui proiect va incepe pe 10 oct. ac. dar dupa cum aminteam chinejii si americanii au intrat deja pe piata cu aceste materiale ...amanunte "Hua Shen" pe web in englea rusa si chineza . In romania suntem cativa care primim de la "Ucraina" cel mai apropiat depozit de noi.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod