Ingrijorator: Anglia are din ce in ce mai multe cazuri de TBC



Tuberculoza, o boala a secolului 19 pentru lumea occidentala, reincepe sa apara in secolul 21. Frecventa cazurilor a crescut cu 10,8% in 2004-2005, conform Health Protection Agency. In Londra s-au inregistrat cele mai multe cazuri - 3479- insa in estul Angliei au aparut un numar foarte mare de cazuri noi. Un oficial britanic a declarat ca datele sunt un semnal de alarma care ar trebui sa reformeze sistemul de control al TBC ului. Proiectele anti-TBC concepute pana la ora actuala necesita mai multe fonduri.
Tuberculoza se poate preveni si trata, insa cresterea brusca a numarului de cazuri impreuna cu rezistenta pe care bacilii tuberculosi au dezvoltat-o la medicamente, provoaca anxietate in lumea medicala. Tuberculoza se imprastie prin stranut sau tuse. De obicei ataca plamanii insa se poate intinde si la alte parti ale corpului. Simptomele includ febra, transpiratiile nocturne, tusea persistenta si pierderea in greutate. "Perioada actuala este foarte ingrijoratoare fiindca se extind acele tipuri de TBC rezistente la medicamente.
Serviciile de sanatate britanice trebuie intarite riguros", a declarat coordonatorul programului TBC. Dupa statisticile facute, cele mai multe cazuri se intalnesc in randul imigrantilor - de la 4696 in 2004 la 5310 in 2005.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod