Incontinenta urinara poate cauza depresie

Femeile care sufera de incontinenta urinara prezinta un risc dublu fata de cele sanatoase sa se confrunte cu depresia, informeaza un studiu efectuat de cercetatorii canadieni.

De asemenea, au decoperit ca tinerele care prezinta incontinenta urinara sunt mai expuse la depresie decat femeile mai varstnice cu aceeasi problema. Experimentul a fost efectuat pe 69.000 de femeie cu varsta peste 18 ani. Rata depresiei in cazul persoanelor cu incontinenta urinara a fost de 15,5% in comparatie cu 9,2% in cazul femeilor sanatoase.
Aceasta legatura dintre incontinenta urinara si depresie este asociata cu o varietate de factori negativi, precum stresul sau vizite dese la doctor. Autoarea studiului, dr. Donna E. Stewart precizeaza ca studiul nu intentioneaza sa evalueze severitatea incontinentei in randul femeilor. Ea a adaugat ca unele femei aflate sub observatie nu au raportat prezenta bolii in timpul studiului, deoarece au fost intrebate despre ea numai in comtextul bolilor cronice diagnosticate de un doctor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod