In Romania nu este nici o epidemie de gripa



Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca in Romania nu exista in prezent nici o epidemie de gripa si nici o criza de vaccin gripal. Ministerul Sanatatii a anuntat ca vaccinarea antigripala se realizeaza in trei etape. O prima etapa a inceput pe 16 octombrie a.c.

Transa a doua a fost modificata in sensul ca in perioada 26-31 octombrie a.c. se va face aprovizionarea cu alte doze de vaccin gripal, urmand ca dupa 1 noiembrie sa se realizeze a treia transa de aprovizionare. "Reamintesc ca, daca in 2001 se vaccinau 600.000 de oameni, in 2006 se vaccineaza 1.850.000 de persoane si avem licitatie deschisa pentru alte 1.000.000 de doze.
Depasim astfel cifra de 10% din totalul populatiei, cifra recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii sa fie vaccinata in mod gratuit de catre stat", a declarat Eugen Nicolaescu. Ministrul Sanatatii a spus ca lipsa sau prezenta vaccinului gripal in farmacii nu depinde de institutia publica. Farmaciile sunt unitati private, care se aprovizioneaza sau nu cu vaccinuri, dupa cum doresc. In prima saptamana a derularii campaniei de vaccinare, 16-22 octombrie, au fost vaccinate un numar de 101.000 de persoane din grupele expuse la riscul de a face gripa si complicatii ale afectiunilor asociate.
Astfel, au fost vaccinate un numar de aproximativ 76.000 de persoane din categoriile rezidente in institutii de ocrotire sociala (adulti si copii), pacienti ai unitatilor care gazduiesc persoane cu afectiuni medicale cronice, persoane cu afectiuni cronice pulmonare, cardiovasculare, renale, diabet - adulti si copii, precum si un numar de aproximativ 1.000 de persoane infectate HIV sau bolnave SIDA. Au fost vaccinate un numar de aproximativ 25.000 de persoane din personalul medical angajat al institutiilor de ocrotire.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod