In Romania: fumatul omoara anual 33.000 de persoane

36% din populatia Romaniei este fumatoare (44% barbati si 17,5% femei), potrivit unor statistici prezentate in cadrul unui seminar organizat de Ministerul Sanatatii Publice.

Fumatul reprezinta un risc major pentru starea de sanatate. El ucide 6 persoane in fiecare minut in lume, iar un fumator din patru moare printr-o maladie legata de tutun. Anul trecut fumatul a ucis 4 milioane de oameni. Pana in anul 2020, numarul deceselor se va ridica la 10 milioane de fumatori pe an. "Copiii care provin din familiile de fumatori sunt cu 25% mai expusi riscului de astm bronsic si cu 35% mai predispusi de a dezvolta infectii respiratorii", sustine dr.
Miron Bogdan de la Institutul National de Pneumologie "Marius Nasta". Organizatia Mondiala a Sanatatii apreciaza, in raportul "Women and the tobacco epidemic
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • visan alina pe 15 Apr 2007, 11:08
    stop fumatului!!

    desi majoritatea fumatorilor cunosc efectul dezastuos pe care il poate avea tigara asupra organismului lor, ei continua si continua. Unii aundevenit chiar dependenti. Parerea mea este ca ar trebui printr-o anumita metoda ca aces proces sa se finalizeze, sau macar sa determine fumatorii sa nu mai fumeze in cantitati exorbitante.O meteoda-cred eu eficienta ar fi scumpirea acestora atat de mult incat foarte putini sa isi mai poata permite sa fumeze... daca are alticeneva alta idee cu atat mai bine. Eu cunosc destule persoane foarte buni prieteni care fumeaza foarte mult, si as face orice sa ii determin sa nu mai fumeze.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod