În luna iunie: consultaţii gratuite pentru bolile de piele


Facebook Twitter Comenteaza
În luna iunie: consultaţii gratuite pentru bolile de piele

Cu ocazia Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului (30 mai), toţi cei interesaţi de verificarea stării de sănătate pot beneficia gratuit de consultaţii screening şi de reduceri de 50% la consultaţiile de dermatoscopie computerizată Fotofinder şi la microscopia confocală în vivo, premieră în sistemul medical privat din România.

 

Persoanele interesate de efectuarea uneia dintre investigaţiile incluse în această ofertă pentru dermatologie sunt aşteptate până la 30 iunie la clinica MEDAS Professional - Bd. Regina Elisabeta nr. 57, sector 5, Bucureşti.

Dermatoscopia computerizată Fotofinder este o metodă modernă, total neinvazivă, superioară dermatoscopiei clasice, care permite cu ajutorul tehnicii Mole-Analyzer screeningul rapid al cancerelor cutanate, diagnosticul şi urmărirea evoluţiei în timp a aluniţelor (nevi pigmentari) cu potenţial de transformare în cancer de piele - melanom malign.

Dermatoscopul Fotofinder măreşte optic leziunea de peste 100 de ori.

Astfel, nevul (aluniţa) este fotografiat şi analizat pe monitorul aparatului la nivel de detaliu, pentru evaluarea riscului de transformare în melanom. Apoi softul interpretează imaginea ţinând seama de criterii precum: localizarea leziunii, dimensiuni, culoare, simetrie şi margini. De asemenea, dermatoscopul Fotofinder calculează pentru fiecare aluniţă investigată un scor numeric al riscului de transformare oncogenă şi îl afişează într-o formă grafică ce se înregistrează fotografic sau digital. În cazul pacienţilor cu un număr mare de aluniţe, dispozitivul fotografiază zona respectivă, apoi analizează fiecare aluniţă în parte, identificându-le pe acelea care prezintă risc crescut.

Microscopia confocală în vivo, premieră în sistemul medical privat din România, reprezintă o nouă modalitate imagistică de investigaţie care utilizează biopsia optică (atraumatică) pentru diagnosticul neinvaziv al cancerului de piele (melanom malign).
Prin această investigaţie, realizată de pacient doar la indicaţia medicului, se poate aprecia extensia locală a tumorii şi se poate stabili un plan fidel al unei eventuale excizii. Practic, se realizează o biopsie în-vivo care permite stabilirea unui diagnostic fără a fi nevoie de excizia leziunii.

Cancerul de piele a devenit cel mai frecvent tip de cancer la om. Unul din trei pacienţi depistaţi la nivel internaţional suferă de această boală iar numărul lor este într-o continuă creştere, conform ultimelor statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Skin Cancer Foundation.

În România, unde se înregistrează aproximativ 2.000 de noi cazuri de melanom malign pe an, incidenţa deceselor rămâne ridicată mai ales din cauza depistării tardive a leziunilor cutanate, când şansele de supravieţuire sunt minime, potrivit Societăţii Române de Dermatologie (SRD).
Totul poate fi însă evitat foarte simplu: prin control medical periodic şi prin verificarea dermatoscopică a aluniţelor.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anca pe 15 Iun 2012, 18:01
    ALUNITE MARI SI MULTE.

    Cum as putea sa ma programez la clinica dvs ,sa-mi lasati un nr de tel la adresa de email albu_anca81@yahoo.com,am foarte multe alunite .unele dintre ele au in jurul lor pete rosiatice,am facut tratament cu adventan,fucidin,s-au transformate in pete maronii,si eu cred ca se transforma in alunite,nu ma manca,mi-au parut acelasi pete si la axila,si sub piept si deasupra pieptului.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod