In curand: barbatii vor putea lua contraceptive orale

Cercetatorii au descoperi o gena care cauzeaza infertilitate la unii barbati si sunt pe cale de a dezvolta primul contraceptiv oral pentru barbati, informeaza DailyMail.co.uk
Gena care poarta denumirea Catsper1 afecteaza mobilitatea spermei, ceea ce inseamna ca spermatozoizii nu reusesc sa fecundeze membrana ovulului. Aceasta descoperire ar ajuta medicii in tratarea unei forme rare de infertilitate la barbati, ajutand si la dezvoltarea unui contraceptiv oral eficient pentru barbati. Dupa numeroase incercari esuate, barbatilor nu le ramaneau alte solutii de contraceptie in afara de prezervativ sau vasectomie.

"Am indentificat gena Catsper1 care este implicata intr-o forma rara de infertilitate la barbati, iar cercetarea ne poate ajuta sa dezvoltam terapii de inlocuire a genei sau a proteinei.
Dar si mai important este faptul ca aceasta descoperire poate sa aiba implicatii benefice asupra contraceptiei masculine
", spune dr. Michael Hildebrand, unul dintre cercetatorii de la Universitatea Iowa si care a participat la studiul publicat in Jurnalul American de Genetica Umana.

Desi cercetarile pentru dezvoltarea unui contraceptiv masculin sunt in faza incipienta, asociatiile de planificare familiala saluta efortul de a largi paleta solutiilor contraceptive.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod