Ginkgo biloba afecteaza memoria?

Un studiu efectuat recent pune la indoiala efectele benefice ale plantei Ginkgo biloba in prevenirea problemelor de memorie.
Acest studiu a fost efectuat pe o perioada de 3 ani si a implicat 118 persoane cu varsta de peste 85 de ani, care nu aveau probleme de memorie. La jumatate dintre participantii la acest studiu li s-a administrat extract de Ginkgo biloba de trei ori pe zi, iar celorlalti participanti, placebo. In timpul studiului, 21 de persoane au suferit usoare probleme de memorie, dintre care 7 faceau parte din grupul carora li se administrase extractul de Ginkgo biloba, iar 14 din grupul cu placebo.

La sfarsitul experimentului, cand au comparat datele, cercetatorii au facut o descoperire interesanta.
Persoanele care au luat suplimentul urmand indicatiile au avut un risc cu 68% mai redus in a dezvolta probleme usoare de memorie fata de cei carora li s-a administrat placebo. Fara alte studii, nu se stie daca acesta diferenta este intamplatoare sau nu.

Se pare insa ca extractul de Ginkgo biloba are si efecte negative si duce la cresterea riscului aparitiei atacului de inima si ischemic, 7 dintre persoanele care au luat suplimentul au suferit atacuri de inima. "S-a descoperit ca Ginkgo biloba poate cauza complicatii legate de sangerari, insa atacurile de inima din acest caz au fost cauzate de cheaguri de sange si nu din cauza unei sangerari excesive.
Este nevoie de studii mai aprofundate, pentru ca aceasta planta este frecvent utilizata. Iar una dintre problemele majore cu care ne confruntam in ziua de azi, este numarul crescut de persoane care, din cauza varstei, sunt predispuse la dezvoltarea dementei. Este foarte important sa gasim metode pentru a preveni sau pentru a intarzia cat mai mult acest proces. Avem nevoie de mai multe studii pentru a determina beneficiile acestui supliment dar si efectele negative," declara autorul studiului Hiroko Dodge.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alyyn2045 pe 4 Nov 2008, 23:09
    24 ani

    Eu am de gand sa utilizez ginko pentru ca am de invatat mult la medicina... si sincer ma depaseste... sper sa nu fac infarct :))

    0
    0

  • alina pe 9 Mar 2008, 19:43
    85 ani??

    Mi se pare destul de inaintata varsta de 85 de ani... nu credeti ca trebuia facut un studiu pentru varsta 20-34 de ani, as fi fost curioasa ce s-ar fi spus.

    0
    0

  • adina pe 4 Mar 2008, 09:28
    Ginkgo biloba

    Mi se pare o varsta destul de inaintata 85 de ani, deci cauzele pot fi altele decat folosirea acestui supliment. Totusi ne-am obisniut de acum cu medicamente care sunt testate direct pe populatie si dupa ce ti se spune ca nu stiu ce supliment e super (vezi seleniu, vit E etc...) sa afli ca de fapt nu face bine. Cel mai indicat e sa mananci variat, mult patrunjel verde, spanac, urzici, salata verde, legume, fructe, seminte neprajite, dar totul cu masura, sa nu treci de 300 gr la o masa, ca stomacul nu ar trebiu sa "inghita" mai mult odata.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod