Gesturile ii ajuta pe copii sa-si dezvolte vocabularul

Bebelusii care folosesc des gesturile pentru a se exprima isi dezvolta mai repede vocabularul pana la varsta scolara, este parerea specialistilor americani.
Cercetatorii americani au descoperit ca bebelusii care se exprima mai mult prin gesturi la varsta de 14 luni ajung sa aiba un vocabular mai bogat pana la 4 ani si jumatate si sunt mai bine pregatiti pentru inceperea scolii.

Psihologii de la Universitatea din Chicago ii sfatuiesc pe parinti sa-si invete copiii sa vorbeasca incurajand folosirea gesturilor. Cercetatorii au mai descoperit ca bebelusii care provin din familii educate si cu un venit ridicat folosesc mai mult gesturile pentru a se exprima si au un vocabular mai bogat la varsta scolara.


"Descoperirea noastra contrazice vorbele din popor. Bunica ti-a zis probabil ca daca te poti exprima prin cuvinte nu este nevoie sa-ti mai folosesti si mainile. Rezultatele studiului insa arata ca gesturile si vorbirea merg mana in mana. Vocabularul reprezinta un important factor in obtinerea succesului scolar," declara prof. Susan Goldin-Meadow.

Sursa: BBC News Online

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod