Fundatia Renasterea isi extinde programul social

Dupa 5 ani de activitate in preventia si depistarea precoce a cancerului de san, Fundatia Renasterea isi extinde aria serviciilor medicale, implicandu-se si in prevenirea si depistarea precoce a cancerului de col uterin. Un alt aspect al dezvoltarii activitatii consta in extinderea ariei geografice a centrelor de diagnostic

Astfel, in Dolj, s-a inaugurat ieri, in parteneriat cu Centrul Medical Helios din Craiova, Centrul de prevenire si depistare precoce a cancerului mamar si de col uterin. Extinderea serviciilor medicale pentru Craiova si judetul Dolj este primul pas al unui amplu program de dezvoltare.
Prin acest parteneriat Fundatia Renasterea pune la dispozitie un mamograf de ultima generatie, iar Centrul Medical Helios ofera spatiul si personalul necesar desfasurarii serviciilor medicale. Programul de dezvoltare, prin extinderea serviciilor oferite si deschiderea de noi centre similare Centrului de Diagnostic Renasterea din Bucuresti, reprezinta o prioritate pentru Fundatia Renasterea. "Suntem foarte fericiti ca putem ajuta si femeile din judetul Dolj. Extinderea la nivel national este un vis al nostru care incepe sa devina realitate.
Acum Craiova devine un centru al luptei impotriva cancerului. Femeile din judetul Dolj au acum la dispozitie aparatura necesara pentru depistarea precoce a cancerului mamar si genital. Planuim ca in viitor sa ne extindem si in alte orase din tara", a declarat Mihaela Geoana, Presedinte al Fundatiei Renasterea. Programul social ofera in regim de gratuitate consultatii medicale si mamografii femeilor cu varsta de peste 40 de ani si testul Babes-Papanicolau tuturor femeilor. Programul social este destinat persoanelor inscrise pe listele primariilor ca fiind cazuri sociale.
"Salutam initiativa Fundatiei Renasterea de colaborare cu Centrul Medical Helios in vederea dezvoltarii programului de prevenire si depistare a cancerului de san si de col uterin prin dotarea laboratorului de imagistica medicala a Centrului Medical Helios cu un aparat mamograf de ultima generatie, ceea ce va conduce la o mai buna urmarire a evolutiei starii de sanatate a populatiei
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cecilia baltatu pe 10 Dec 2006, 22:58
    necesitatea obligativitatii testarii periodice

    Stimata redactie, Parerea mea, o femeie de 41 de ani din Constanta, este ca acest program trebuie sa mai faca un pas inainte, prin initierea unui program in toate institutiile din tara, de stat sau private. Institutiile, prin Departamentul resurse umane, sa planifice o data la 6 luni, pentru toate femeile,testarea obligatorie dar functie de varsta. Stiu ca va fi greu dar nimeni nu se duce din proprie initiativa sa se testeze.

    0
    0

  • Ana Maria pe 8 Dec 2006, 12:40
    Oare asa sa fie???

    Am o cunostinta care a avut probleme la san, a facut operatie, dar inainte de asta doctorii au trimis-o la Fundatia Renasterea si cei de acolo nici macar nu s-au uitat la ea si au trimis-o acasa. Ne-a spus la toti ca acesta fundatie invarte alceva si nu se ocupa de femeile bolnave asa cum sustin.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod