Fumul din tevile de esapament cauzeaza boli de inima

Particulele mici din fumul evacuat de tevile de esapament ale masinilor cresc semnificativ riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, sustine o echipa de cercetatori.
Anumite substante chimice, cum ar fi hidrocarburile aromatice policiclice au un nivel de toxicitate foarte ridicata care afecteaza dezvoltarea inimii la animale, afirma John Incardona, cercetator la Administratia Nationala a Oceanelor si Atmosferei (SUA) in cadrul intalnirii anuale a Asociatiei Americane pentru Progresul Stiintei.

Aceste substante chimice favorizeaza acumularea unor fluide care influenteaza ritmul cardiac si cresc riscul de a suferi un infarct miocardic, a relatat cotidianul Daily Telegraph.


"Datele pe care le avem pana in momentul de fata ne arata clar ca aceste substante chimice sunt prezente in uleiul de motor in cantitati suficient de ridicate pentru a exercita o o actiune negativa si asupra corpului omenesc. Iar, odata transportate in fluxul sanguin, acestea au un efect toxic asupra inimii", mai adauga expertii.

Concluziile acestui studiu ne arata ca pe langa faptul ca este cancerigen, fumul evacuat de tevile de esapament ale masinilor poate declansa si bolile de inima.
Hidrocarburile aromatice polinucleare HAP sunt compusi formati din 4 pana la 7 nuclee benzenice. Acesti compusi rezulta din combustia materiilor fosile (motoarele diesel) sub forma gazoasa sau de particule. Cea mai studiata este benzo(a)pirenul. Hidrocarburile aromatice polinucleare sunt cunoscute drept cancerigene pentru om, ne informeaza Ministerul Mediului. 
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Roxana pe 22 Feb 2008, 17:25

    Cred ca solutia ar fi sa te muti pe un varf de munte, ca alta sincer eu nu vad :))

    0
    0

  • Magda pe 21 Feb 2008, 19:59
    Fumul si...

    Multumim frumos ! Noi ce putem face? Ca iata, am citit... informatia. Suntem mai protejati? Avem nevoie de articole cu sfaturi, ca dintr-astea... Multumim frumos !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod