Fumul de tigara scade cu 30% rezultatele scolare

Adolescentii expusi la fum de tigara pot avea rezultate slabe la testele de la scoala, potrivit unui studiu facut de cercetatori americani si britanici.
Bradley Collins, de la Universitatea Temple din Philadelphia, si colegii sai de la Universitatile Oxford si Bristol, au descoperit ca fumul de tigara scade cu 30% rezultatele la teste pentru elevii cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani.

De asemenea, studiul s-a axat si pe expunerea femeilor insarcinate la fumul de tigara. Cercetatorii au observat ca statisticile sunt similare in Marea Britanie si in Statele Unite, adica aproximativ o treime din femeile insarcinate fumeaza, iar 60% din copiii supusi testelor au fost expusi la fumul de tigara.

Se poate ca acest sa fie motivul pentru care fumoatorii stau la coada pentru a se inscrie in programul anti-fumat.
In ultimele 2 luni, linia verde pusa la dispozitie pentru oameni a fost apelata de mai mult de 2500 de persoane. Dintre acestea, numai 500 beneficiaza de consultatii in programul anit-fumat, care vor avea loc pana la sfarsitul acestui an, restul de 2000 fiind programati la anul.

Numarul medicilor, care lucreaza pentru acest program este mic. "Din pacate, in Bucuresti nu avem decat 4 medici care nu fac fata solicitarilor, programarile sunt facute pana la sfarsitul anului, iat multi dintre cei care suna nu respecta programarea", a declarat Magda Ciobanu, coordonatorul programului anti-fumat.

Programul anti-fumat presupune consultatia de catre un medic specialist si tratament gratuit pentru a renunta la acest viciu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod