Anul 2008 vine cu un program impotriva hepatitei

Ministerul Sanatatii va incepe in 2008 un program de prevenire a hepatitei.
Cu ocazia Zilei mondiale impotriva hepatitei virale, Ministerul Sanatatii a incheiat un protocol de parteneriat cu Asociatia Sano-help, care are ca scop elaborarea unei strategii pentru prevenirea afectiunilor ficatului.

"Prin acest protocol vrem sa demaram un program integrat de combatere a afectiunilor ficatului si a hepatitei, urmand sa elaboram o strategie care sa aiba in vedere inforarea, educarea cetatenilor, cresterea ratei de diagnosticare, precum si alocarea fondurilor necesare tratamentului", a declarat ministrul Eugen Nicolaescu.


Ministrul Sanatatii a explicat ca pentru elaborarea acestei strategii este nevoie de un efort concentrat din partea pacientilor, doctorilor si a jurnalistilor pentru a face cunoscute aceste boli. Totodata, acesta a spus ca anul viiotr va fi elaborat si un impotriva hepatitei.

Eugen Nicolaescu a tinut sa precizeze ca in ultimii ani, in Romania, nu s-a facut o gestionare precisa a banilor din cauza lipsei instrumentelor informatice si informationale.

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca peste 580 de milioane de persoane din intreaga lume au hepatita B sau C, iar conform specialistilor romani in tara noastra peste un milion de persoane sufera de hepatita.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • craiunela pe 3 Nov 2007, 21:47
    sunt interesata de subiect

    Sunt diagnosticata cu hepatita cu virus C, am depus dosarul pt interferon in iunie si sper ca se va face ceva mai repede pentru noi care ne-am infestat cu acest virus, sa nu ajungem sa fie in ultima clipa. Va multumesc

    0
    0

  • chirigiu alina pe 2 Oct 2007, 14:37
    buna

    tatal meu a avut hepatita b cu c,daca depista boala din timp poate acuma mai era in viata,dar a fost prea tarziu,este o boala foarte priculoasa.va multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod