Frumusete de iarna

SANATATE
FRUMUSETE Ploi, zapada, ger... Aproape ca nici nu ne mai induram sa iesim de sub patura, iar dimineata somnul ne fura pana mai tarziu. Dar, asta e, iarna isi face din plin simtita prezenta si isi intra in drepturi! Mai punem inca o haina, ghete imblanite, un cojoc si situatia e cat de cat rezolvata! Insa e mai greu cu ritualurile zilnice de ingrijire a pielii, care, dupa cum bine stiti, trebuie adaptate schimbarilor de temperatura. Si unde mai pui ca si Sarbatorile ne bat la usa, iar noi trebuie sa fim la fel de frumosi si ingrijiti chiar si atunci cand in termometrul ne arata doar cateva grade Celsius.
PRIMUL PAS. Este bine sa aveti la indemana o crema grasa, puternic hidratanta, care sa confere pielii un plus de luminozitate si elasticitate. In anotimpul rece, tenul nostru devine cu siguranta mult mai sensibil. De aceea, suntem nevoiti sa apelam mai mult la "ajutorul" mastilor hidratante care se gasesc in comert sau, in functie de posibilitati, sa optam pentru ceea ce avem in casa. Combinati galbenusul de ou cu miere, smantana, kiwi sau banana si veti obtine o masca hidratanta si nutritiva ce va da un plus de luminozitate tenului vostru iritat si inasprit de frig.
Nici pielea corpului nu reactioneaza mai bine pe timp de iarna! Vulnerabila iritatiilor si predispusa uscarii din cauza temperaturilor scazute, este bine sa-i acordati ingrijirea necesara. Dusurile trebuie sa fie scurte, iar apa nu prea fierbinte. Este indicata folosirea gelului de dus in loc de sapun, de preferat cel cu vitamine din lapte si miere. Cand aplicati crema sau laptele de corp, insistati in zona coatelor si a genunchilor, unele dintre cele mai expuse riscului deshidratarii. GRIJA. Tratamentul mainilor si al picioarelor este unul deosebit. Pentru intretinerea lor poti folosi creme speciale sau iti poti prepara acasa un produs exfoliant.
Astfel, amestecati intr-un bol o jumatate de ceasca de sare grunjoasa, cu o lingura cu ulei de masline, cateva picaturi de zeama de lamaie, grepfrut sau portocala. Aplicand compozitia obtinuta in zonele mentionate, pielea va deveni catifelata, iar corpul mult mai relaxat. Nici buzele noastre nu scapa de pericolul gerului! Daca vara rujul straluceste provocator, acum a venit randul nostru sa ingrijim buzele si sa le mentinem la fel de atragatoare. Pentru buzele crapate si putin inflamate, topiti o lingura cu sare intr-un pahar cu apa rece, dupa care inmuiati un tifon si lasati-l pe buze timp de 10-15 minute.
Dupa indepartarea compresei, aplicati o crema puternic hidratanta, special folosita pentru vitaminizarea buzelor. Iar un balsam de buze si un gloss transparent "pierdut" prin geanta nu strica niciodata! Gata cu grijile! Iarna poate veni in forta, dar nu ne poate speria! Caci frumusetea corpului nostru depinde numai si numai de noi!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod