Fluorul. Da sau nu?


Facebook Twitter Comenteaza
Fluorul. Da sau nu?
Administrarea suplimentara de fluor. Un subiect destul de disputat in lumea stomatologiei. De la beneficii la neplaceri este o linie fina. Rolul sau este de a creste rezistenta dintilor. De asemenea, participa la asimilarea fierului. Acesta este motivul pentru care aparitia cariilor dentare este insotita deseori si de anemii.

"Cantitatea zilnica necesara este 2-3 mg. Excesul de fluor duce la aparitia fluorozei dentare cu formarea de pete albe pana la maroniu inchis. In cazuri mai grave pot aparea distrofii cu pierderi de smalt", declara Dr Florea Ruslan, stomatolog Velvet Dental.
De asemenea, exista posibilitatea intoxicari cu fluor, iar atunci repercusiunile sunt mult mai severe: deformarea scheletului osos, dereglarea procesului metabolic al glucidelor si a lipidelor, care implicit afecteaza functia glandei tiroidale si paratiroidale.

Afla mai multe informatii interesate despre sanatatea danturii pe www.velvetdental.ro.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marilena pe 15 Nov 2011, 12:27
    fluor

    Dragi mamici, Va recomand sa intrerupeti cat mai urgent tratamentul cu Zymafluor. Stiati ca in SUA pana la 7 ani este interzisa administrarea pastei de dinti cu fluor si a altor medicamente cu aceasta compozitie? Oare de ce? Stiti ca fluorul face copiii mai docili, mai labili psihic si cate si mai cate efecte in timp? Stiati ca in perioada razboiul nazistii foloseau la greu fluorul in alimentatie pt a nu avea probleme cu revolte sau alt fel de probleme? Si in timp afecteaza sistemul osos si din tinerete vedem persoane afectate de osteoporoza si alte derivate. Aveti mare grija. Fetita mea a avut aparat dentar si nici un medic nu i-a recomandat sa-i fie administrate minerale pt ca metalul din aparat demineralizeaza dintii, pana in momentul in care m-am dus la o verificare de rutina dupa scoaterea acestuia si acest medic stomatolog mai in varsta mi-a deschis ochii. Daca doriti sa va ajut cu cateva produse care va pot ajuta sa readuceti in viata dvs. lucruri mai sanatoase.

    0
    0

  • annemarie85 pe 3 Mar 2011, 09:37
    fluor

    la farmacie mi s-a spus ca dupa noile reguli se administreaza 6 luni si apoi se face pauza 6 luni,dar doamna doctor mi-a zis sa nu-i intrerup deloc tratamentul cu zymafluor pana la 12 ani.ce imi recomandati?

    0
    0

  • annemarie85 pe 3 Mar 2011, 09:35
    fluor

    fetita mea are 7 ani si jumatate si de la 6 anisori i-am plombat toate maselutele.erau cariate si medicul stomatalog mi-a recomandat acest lucru.mi-a mai recomandat sa-i administrez si zymafluor de 1mg pana la varsta de 12 ani,dar sa am grija sa foloseasca pasta de dinti cu continut scazut de fluor sau chiar deloc si la produsele din comert sa nu contina fluor.este indicat?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod