Fertilitatea barbatilor afectata de ruperea legaturilor dintre hormoni

Ruperea legaturilor de hormoni este cauzata de substante chimice, inofensive in cantitati mici, dar care impreuna formeaza un amestec periculos. Expunerea repetata la substantele, care produc rupturile hormonale, printre alte lucruri, duce la nasterea copilului cu organul sexul deformat.
Barbatii tineri au o consistenta spermatic scazut si tot mai multi baieti sunt nascuti cu malformatii  asupra organelor sexuale. Substantele rup legaturile hormonale in timp ce fetusul se dezvolata, lucru care a fost suspectat ca fiind cauza nasterilor cu probleme.

"Testele pe animalele au aratat ca substantele care produc rupturile hormonale, care au efecte asupra organului sexulal dar si asupra hormonului testorteron, pot rezulta adesenea malformatii printre barbatii tineri. Testele in vitro si testele pe termen scurt realizate pe animale, de asemenea, au sugerat ca expunerea simultana la mai multe substante chimice determina ruperea legaturilor hormonale chiar si in cazul in care expunerea individuala la aceste substante nu a avut vreun efect.
Acum putem spune sigur ca aceasta este si cauza infertilitatii la barbati", a declarat Ulla Hass, cercetator la Institutul National de Alimentatie de la Universitatea Tehnica din Danemarca.

Efectele majore ale amestecului

La Institutul National de Alimentatie au drescoperit ca un amestec format din 3 substante chimice care inhiba efectele hormonului testosteron: flutamide, pesticidul vinclozolin si substanta activa procymidone.

Aceste 3 substante chimice au fost administrate in doze mici, iar administrarea individuala nu produce niciun efect.
Expunerea simultatna la aceste 3 substante a produs efecte semnificante asupa amestecului de hormoni. Barbatii, printre altele, prezentau caracteristici feminine asupra formei sfarcului dar si cateva malformatii externe asupra organului sexual.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod