Femeile care intra devreme la menopauza risca sa faca Parkinson

Potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Albert Einstein College, femeile la care menopauza se instaleaza la varste mai tinere sunt predispuse mai mult sa se imbolnaveasca de Parkinson.
La studiu au participat 73.973 de femei aflate la menopauza. Rezultatele au aratat ca la cele la care menopauza s-a instalat in jurul varstei de 39 de ani, probabilitatea de aparitie a bolii Parkinson a crescut cu 24% fata de femeile care mai au menstruatie dupa ce au trecut de aceasta varsta.

"Aceste rezultate arata faptul estrogenul poate proteja celulele cerebrale de boala Parkinson", a declarat Rachel Saunders-Pullman, coordonatoarea studiului. Este vorba insa de estrogenul produs in mod natural de corpul femeii, terapia de substitutie hormonala neavand efecte benefice in ceea ce priveste protejarea impotriva maladiei Parkinson.

Sursa: AGI Salute
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • zambiluta pe 2 Mar 2009, 08:59
    Doar atat?

    Dar ce putem face sa "intarziem" menopauza?Cand scade fluxul sanguin si durata ciclului nu inseamna ca ne apropiem de menopauza?As fi vrut ceva mai multe despre acest subiect dat fiind ca am aproape 40 de ani si simptome pre-menopauza.Pot sa spun ca am inceput de cateva zile sa iau Q-10 .Sunt o persoana activa si fac in fiecare zi miscare.

    0
    1

  • mari pe 2 Mar 2009, 07:06
    sfaturi

    ..si-n cazul acesta,ce poate face o femeie pentru asi prelungi perioada?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod