FDA a aprobat primul implant de inima artificiala

FDA a aprobat marti posibilitatea unui implant de inima artificiala pentru cardiacii care nu pot suporta un transplant de inima, informeaza BBC News online

Aceasta operatie va fi limitata numai in cazul persoanelor cu grave probleme cardiace, care nu sunt eligibile pentru un transplant si nu ar supravietui in aceste conditii mai mult de o luna de zile. "Este un pas important in acest domeniu. Speram ca aceasta aprobare sa incurajeze imbunatatirile in privinta acestor operatii", sustine Dr.
Daniel Schultz. Studiile care au condus la aprobarea acestei operatii au fost efectuate pe 14 barbati, care au decedat in cele din urma. "Operatia a marit perioada de viata cu pana la 4,5 luni, permitand pacientilor sa petreaca mai mult timp alaturi de familie si prieteni. In doua dintre cazuri, perioada de supravietuire s-a marit cu pana la 10-17 luni", sustin cercetatorii. Dispozitivul implantat este o inima mecanica de aproximativ un kilogram, care inlocuieste inima dupa ce este indepartata.
Pe langa aceasta, exista un mecanism care pune in functiune sistemul si reincarca bateria intern. De asemenea, un sistem de supraveghere si o baterie interna sunt implantate in abdomenul pacientului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod