Exercitiile fizice ne fac mai fericiti

Desi reteta succesului implica o sanatate de fier, o slujba bine platita si un partener chipes, realitatea este alta. Specialistii considera ca avem nevoie de metode, care sa ne ridice moralul si care sa ne creasca nivelul "fericirii" din organism.
"Studii repetate au aratat ca activitati precum alergatul, inotul sau tenisul sunt asociate cu cresterea semnificativa a nivelului fericirii si a multumirii", afirma dr. Timothy Sharp, directorul Institutului Happiness din Sydney.

Sentimentul de multumire si de fericire pe care il resimtim dupa ce facem exercitii poate rezista chiar si jumatate din zi, daca exercitiile seamana in intensitate cu cele de aerobic si nu cu o plimbare in parc. Exercitiile imbunatatesc de asemenea si functionarea sistemului cardiovascular.


"Exercitiile fizice pot fi o veste imbucuratoare pentru cei care se simt abatuti sau tristi", sustin psihologii. Cu toate ca exercitiile fizice ne fac mai fericiti, mai increzatori, specialistii sustin ca persoanele cu depresie severa nu pot fi vindicate cu ajutorul acestora.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod