12 trucuri ca sa dai burta jos!

Nu te gandi ca trebuie sa existe o modalitate "magica" prin care vei scapa de burta intr-o saptamana. De ce? Simplu, pentru ca nu exista. Insa, ai la indemana cateva solutii: vointa, un regim alimentar echilibrat si mult sport.
Evident ca nu este nevoie de un studiu stiintific pentru a ne lamuri ca cea mai eficienta metoda de a scapa de grasimea de pe burta este sa reducem numarul caloriilor. Majoritatea grasimilor se depoziteaza pe burta si coapse, adica exact unde nu-ti doresti.

1. Mananca 4-6 mese mici pe zi, insa tine minte ca aceste mese trebuie sa fie echilibrate si sanatoase ca sa ofere necesarul de vitamine si minerale organismului. Astfel vei mentine si nivelul zaharului in sange la limite normale.

2. Bea cel putin 6-8 pahare de apa pe zi pentru a elimina toxinele din corp.

3. Executa cateva exercitii fizice de 3-5 ori pe saptamana, cate 20-30 de minute de fiecare data. Alege-ti o activitate sportiva care iti face placere (ciclism, ridicarea greutatilor, plimbare, inot) si tine-te de "capul" ei cat mai des posibil.

4. Evita alimentele care contin zahar si cafeina, deoarece acestea iti ofera o energie "falsa" si de scurta durata. Zaharul iti poate da energie, insa aceasta trebuie folosita imediat ca daca nu, te trezesti cu kilograme in plus. Asadar, daca nu esti in drum spre sala de fitness sau nu urmeaza sa faci miscare mai bine evita zaharul.

5. Plimbarea face minuni, daca devine un obicei. Un sfat util este ca dupa o masa copioasa sa te plimbi o jumatate de ora.

6. Evita alcoolul, deoarece influenteaza nivelul zaharului din corp. Daca esti un mare fan al berii, ar fi bine sa te mai limitezi.

7. Respecta un program de somn si asigura-te ca dormi suficient in fiecare noapte. Daca esti obosit/a s-ar putea sa simti senzatia de foame mai intensa si mai des.

8. Angajeaza-te in activitati care te pot ajuta sa te relaxezi la finalul unei zile obositoare. Yoga sau meditatia, ar fi o optiune. Sau umple cada cu apa calda, pune putin ulei esential de lamaie si stai cateva minute fara sa te gandesti la nimic.

9. Redu numarul orelor petrecute in fata televizorului. Statisticile arata ca mai mult de 90% dintre persoanele care petrec zilnic mai mult de o ora in fata televizorului nu reusesc sa-si atinga scopul propus in momentul in care au inceput un plan de dieta.

10. Evita dietele "false" care iti pot face mai mult rau organismului, decat bine.

11. Daca iti este foarte foame, alege mai bine alimentele bogate in fibre (fulgi de ovaz, fructe).

12. Exerseaza muschii transversali! Un exercitiu util si usor de aplicat acasa: plaseaza un deget pe buric, trage-ti burta si incearca sa nu expiri puternic cand faci acest lucru. Stai in aceasta pozitie 5-10 secunde, apoi relaxeaza-te. Dupa ce efectuezi acest exercitiu te poti apuca si de abdomene.
 

Comentarii (19)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • flori pe 4 Ian 2017, 13:49
    va rog

    va rog spunetim si mie cum

    0
    0

  • Flori pe 4 Ian 2017, 13:47
    vreau sa zlabesc la burta

    cum sa zlabesc si eu la burta va rog ajutatima

    1
    0

  • ady pe 23 Nov 2014, 21:44
    as vrea sa dau 10 kg jos

    ajutatima sa dau 10 kg jos

    1
    1

  • cornel pe 2 Aug 2014, 01:21
    mancat sanatos si sport

    Pana la varsta mea (31 ani ) m-am trezit ca am 110 kg; intr-o dimineata a fost cel mai mare chin sa imi iau papucii in picioare... din clipa aia am zis stop; am renuntat la paine, la carne de porc, la, m prajeli si ulei, la zahar, la carbogazoase si acool foarte rar sau deloc ( nici inainte nu beam decat la ocazii )... am inceput sa merg la alergat de 3-5 ori / saptamana; mananc legume la cuptor fara pic de ulei cu carne de vita, peste pui ( fara piele ), mananc legume si carnea amintita mai sus la gratar, mananc ciorbe sanatoase , fructe, etc; pana acum in 7 luni am ajuns la 82 kg si mai vreau sa dau vreo 7 jos; e simplu, sanatos dar si "costa"... mi-am schimbat garderoba de 2 ori pana acum :) bafta!!!

    2
    2

  • Jugaru Florentina pe 5 Apr 2014, 19:54
    Asa vrea sa slabesc

    Buna ziua am 1,59 inaltime si 60 de kg as dori sa mai slabesc inca 10 kg as dori o dieta va rog.

    1
    4

  • SORIN pe 9 Mar 2014, 12:12
    Ajutor

    Buna ziua, dori sa ma ajutati cu o dieta pentru a slabi si a scapa de burtica. eu am 1.70 inaltime 60kg ce sfaturi imi puteti da

    0
    4

  • Bonte Madalina pe 4 Ian 2013, 18:43
    E foarte bun articolul !

    Sper sa functioneze ! Multumesc frumos pentru sfaturi .

    7
    1

  • Bogdan pe 19 Iul 2012, 07:22
    Ajutor.

    Buna ziua, dori sa ma ajutati cu o dieta pentru a slabi si a scapa de burtica. eu ma 1.72cm , si am aproape 82 kg.

    3
    3

  • marian grasu pe 2 Feb 2012, 17:25
    DATI BURTA JOS RAPID

    O SA INCEP CU PRIMI PASI PE CARE TREBUIE SA I FACETI INAINTE SA INTRATI IN CASA 1 NU UITATI SA INTRATI LA MAGAZINUL GENERAL SA VA CUMPARATI 2-3 PAINI EVENTUAL CALDE PASUL 2 DUPA CE A TI CUMPARAT PAINEA MERGETI LA ALIMENTARA SI CUMPARATI SALAM SUNCA AFUMATA MUSTAR SI SORICI . PASUL 3 MERGETI VIS A VIS SI CUMPARATI CATEVA BERI RECI 1 COCA COLA LA 2 LITRI SI CATEVA CIOCOLATE. PASUL 4 MERGETI ACASA ASEZATIVA LINISTITI IN PAT SI SAVURATI DIN SALAMUL SI PAINEA CALDA SI CAUTATI EVENTUAL NISTE JUMARI PRIN FRIGIDER . BETI 2 LITRI DE COLA MANCATI 1 CIOCOLATA APOI...RAGAITI SATISFACUTI...FACETI ASTA TIMP DE CATEVA LUNI SI VETI VEDEA CUM AVETI UN ABDOMEN DE INVIDIAT . VA DORESC ...SUCCESURI....

    21
    17

  • Irina pe 28 Oct 2011, 22:06
    Dieta

    Eu am observat acum cateva zile :) ca am burtica . Nu este mare :) e micuta dar chiar nu vreau cine stie cum :) sa imi dau metabolizmul peste cap :) . Deci de acum o sa incerc cu degetul in buric si abdomene :) . si ma bag si la alergat :) . Daca stiti o dieta mai buna sau un exercitiu va rog frumos ajutati-ma !

    11
    4

  • stoenoiu florentina pe 21 Oct 2011, 01:45
    speram

    intotdeauna zicem GATA dar pana cand?pana la urmatoarea inghetata sau pana la uratoarea masa,nu? am tinut dieta cu lamai de m-am acrit si degeaba,program de somn nu exista la mn de masa nici atat,oare astea sa fie cateva din motivele pt care mam ingrasat? o sa incerc sa fac si eu un program pt toate dar nu cred ca o sa funxioneze in plus am mai avut si 2 nasteri,ce ziceti oare dau eu burta jos VREODATA??????????ma convinge cineva ca ia reusit aceste trucuri?

    5
    3

  • iacobescu malina pe 3 Oct 2011, 22:06
    12 trucuri sa dai burta jos

    eu sunt fuarte uimita de aceste comentariii si este o dieta tare buna kiar daca este prima data cand ma uit sper sa ma ajute pa!!

    2
    2

  • Dragos pe 19 Iun 2011, 23:59
    De cacao

    Ma bucur ca multi se bucura de acest articol. Cum o fi frate sa stai in cada si SA NU TE GANDESTI LA NIMIC?!?! Ce dreq, astea-s sfaturi pentru blonde!! Treaba e foarte simpla: sport (de preferat alergare sau aerobic) 1 ora pe zi, mancare cat mai putina, cat mai putin grasa, des si in portii f mici, petrecut cat mai putin timp in casa si apa la greu. NU VA MAI TREBUI SA VA GANDITI LA NIMIC!! :D

    11
    5

  • larymebeskk pe 22 Apr 2011, 15:38
    ???

    Care dintre voi a incercat dieta ?? Imi puteti spune dak este eficienta sau nu ??Va rog chiar am nevoie sa dau jos din burta!!!

    7
    1

  • diana pe 23 Mai 2009, 19:37
    super artiol

    Este super acest articol. Eu am 14 ani si de o saptamana si vreo doua zile tin un regim care consta in: un sandwich dimineata, la pranz mananc cam orice, iar seara o salata, cateodata cu rosii si castraveti alteori cu salata verde si ceapa. Intre aceste mase nu mai mananc nimic. In tot acest timp am facut si mult sport. Acum m-am obisnuit cu aceasta dieta, dar nu stiu daca voi reusi sa scap de burta. Voi ce parere aveti. PS. Mersul pe bicicleta e bun?

    1
    1

  • alina pe 19 Sep 2008, 18:55
    Foarte bun articolul

    Este un articol extraordinar. Ce imi place foarte mult este ca nu indeamna la cure stupide de slabire si doar la un regim de viata sanatos! Felicitari!

    5
    1

  • farcas marta pe 28 Iun 2008, 14:21
    Dieta

    Mi se pare un bun articol si care sper sa functioneze mai ales la mine.

    3
    1

  • ceafa pe 8 Mai 2008, 22:03
    De porc

    Am incercat ex cu degetu pe buric dar ma gadila, e asa funny =))) Iuhuhuuu!!!

    11
    2

  • MOCANU ALINA pe 3 Sep 2007, 15:18

    EXTRAORDINARE SFATURI AM GASIT INTOTDEAUNA PE ACEST SITE MINUNAT.SUCCES

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod