Excesul de vitamine creste riscul de cancer la prostata?

Un consum exagerat de multivitamine poate creste riscul de aparitie a cancerului de prostata, sustin cercetatorii de la Universitatea Harvard.
Un raport prezentat in Jurnalul Institutului National de Cancer din SUA arata ca barbatii care apeleaza foarte des la suplimentele nutritive prezinta un risc crescut de a face cancer la prostata.

Pe masura ce expertii au aprofundat cercetarea nu au descoperit nicio legatura dintre aportul de multivitamine si cresterea riscului de a dezvolta cancer de prostata. Cu toate acestea, barbatii care iau mai mult de o pastila pe zi sunt cu 32% mai expusi riscului de a face cancer la prostata si isi cresc cu 98% riscul de deces din cauza acestei boli.


Studiul nu a fost conceput pentru a descoperi daca multivitaminele in exces cauzeaza cancer si nici nu se stie care dintre acestea ar putea conduce la aceasta problema. Ba mai mult, alte studii au dovedit contrariul si anume ca nu ar exista nicio legatura intre excesul de multivitamine si cancerul de prostata. Din aceasta cauza, cercetatorii au inceput alte analize pentru a verifica aceasta posibila conexiune.

Intre timp, recomandarile expertilor sunt de a urma o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos care ajuta la diminuarea riscului de a dezvolta cancer de prostata.
Iar in privinta suplimentelor alimentare, este indicat sa ramai la doza zilnica recomandata care nu prezinta pericol pentru sanatatea organismului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod