Gripa in timpul sarcinii

Rareori se intampla sa apara complicatii care sa afecteze sarcina din cauza gripei. Dar sarcina poate duce la complicatii ale gripei, cum ar fi pneumonia. Sa previi aparitia gripei in perioada sarcinii este foarte important.
Bolile virale cum ar fi gripa sau raceala dureaza de 3 ori mai mult la femeile insarcinate. Pentru a preveni aparitia gripei, vaccineaza-te. Sezonul gripelor poate incepe din octombrie si poate tine chiar pana in mai. Octombrie si noiembrie sunt cele mai potrivite luni pentru vaccinul anti - gripal. Dar iti poate fi folositor si in decembrie.

Vaccinul anti - gripal nu afecteaza alaptatul, fiind sigur atat pentru mama cat si pentru sugar.

 
Cum tratezi gripa sau raceala pe timpul sarcinii?

Multe dintre medicametele pentru raceala si gripa nu au fost foarte atent studiate in timpul sarcinii.
Femeile insarcinate trebuie sa consulte un doctor inainte de a lua un medicament.

Medicamente care trebuie evitate pe perioada sarcinii:

  • Medicamentele antivirale precum Tamiflu sau Relenza pot afecta sarcina;
  • Aspirina si Ibuprofen. Aspirina poate cauza sangerari, iar Ibuprofenul nu a fost studiat la femeile insarcinate.

Medicamente pe care doctorul ti le poate sugera in timpul sarcinii:

  • Acetaminophen este un bun tratament pentru durerile si migrenele cauzate de raceala sau gripa;
  • Chlorpheniramine;
  • Pseudoephedrine.
    Nu este recomandat acest medicament in primul trimestru de sarcina.

Incearca cateva remedii naturale:

  • Multa odihna la pat;
  • Consuma multe lichide precum apa, sucuri si ceaiuri fara cafeina;
  • Un umidificator de camera poate reduce congestia.


Cum sa te feresti de raceala

  • Spala-te pe maini cat mai des;
  • Evita aglomeratiile;
  • Evita contactul cu persoanele racite;
  • Evita sa-ti atingi des cu mana ochii, nasul sau gura.

Suna-ti doctorul daca:

  • Ai probleme cu respiratia;
  • Simptomele nu se amelioreaza sau se inrautatesc dupa 3 - 4 zile;
  • Dupa o perioada in care te-ai simtit mai bine apar simptome ale unei probleme mai grave, cum ar fi senzatia de voma, febra, dureri in piept, frisoane sau tuse puternica.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina pe 19 Mar 2014, 21:29
    gripa

    Sunt insarcinata in 5 luni si de 5 zile fac febra o data pe zi ,iau o fiola de agocalmin si imi scade dar nu mi se pare in regula sant si racita si rusesc sec de simt ca raman fara aer.Pentru tuse iau stodal si pt raceala mia recomandat ginecologul amoksiclav una dimineata si una seara si paracetamol simplu de 2 ori pe zi si multe ceaiuri si lichide.Ce ma sperie e febra de ce persista ca dimineata am 5 zile de antibiotic deja?Va rog sa imi raspundeti si mie.

    1
    2

  • Yarinna pe 31 Dec 2013, 11:21
    Gripa in timpul sarcinii

    Medicamente homeopate (pagarippe, oscilococcinum), vitamina C si ....mai multa grija :)

    2
    0

  • alina pe 8 Oct 2013, 14:26
    gripa

    sunt insarcinata in 18 sapt si racita cu cateva saptamani inainte de a afla k voi avea un bebe.nu am luat nici un fel de medicament pana cand am intrat in luna a 3a knd am luat pt tuse sirop de patlagina,faringosept si pt a-mi desfunda nasul spray cu apa de mare,dar fara reusita pt k nici acum nu sunt vindecata si am mai inecercat ceaiuri propolis c,mustel cu lamaie si miere,dar degeaba.sper din toata inima k bebele sa fie bine.temperatura nu am facut niciodata si acum doar nasul este infundat si mucios si stranut destul de des....va doresc tuturor sanatate si copii sanatosi si frumosi

    1
    1

  • Mihaela Dirtu pe 25 Oct 2012, 23:15
    Vaccinul antigripal unica solutie recomandata in timpul sarcinii.

    De cand am ramas insarcinata am devenit o persoana ff bolnavicioasa pot sa spun. In afara de ``raurile de sarcina `` mai si racesc ff des si ff repede. Acum am 7 luni si jumatate si de curand am racit ff tare cu febra mare si dureri de spate. M-a tinut vreo 2 zile si mi-a trecut cu ceai de lamaie cu miere dar m-am speriat f tare pt ca nu stiu cat poate sa afecteze bebelusul asa ca am vb cu medicul meu sa-mi fac vaccinul antigripal imediat ce-mi trece total. Pastile nu ai voie sa iei de antibiotice nici nu poate fi vorba atunci nu e mai bn sa-ti faci vaccinul mai ales daca esti o persoana fff sensibila???

    0
    0

  • Adrianna pe 14 Feb 2012, 11:55
    gripa

    Eu sunt insarcinata in 16 sapt si m-am pricopsit cu o gripa urata. Am avut 2 zile febra 38 si apoi mi-am sunat dr. Mi-a recomandat paracetamol (simplu si nu sinus), paragrippe si vit. C. Au trecut 10 zile si eu inca mai tusesc si-mi mai curge nasul. Sper sa fie ok bebe...

    0
    7

  • otilia pe 7 Feb 2012, 10:05
    raceala

    eu sunt in a 14 a sapt si am racit si eu destul de tare,sapt trecuta am stat mai mult acasa decat la serv.am luat oscilococcinum si homeogene si sirop stodal dar tot nu mi-a trecut si nici medicamente nu mai iau,mi-e frica sa nu-l afectez pe bebica ce altceva natural ,inafara de ceaiuri,imi puteti recomanda? sanatate tuturor

    7
    0

  • alina sb pe 29 Ian 2012, 21:00
    raceala

    Salut!si eu sunt insarcinata in 14 saptamani si am racit foarte rau!am fost la medicul meu ginecolog si mi-a spus sa beau foarte multe ceaiuri cu miere si lamaie,sa iau vitamina C simpla si pentru tuse sa iau siropuri naturale.Am inceput sa iau vitamina C,sa beau ceaiuri de menta si miam luat un sirop de la farmacie.sper sa nu ii fac rau la bebe.Dar le-am luat la recomandarea medicului.poate va v-a ajuta si pe dvs.SUCCES SI INSANATOSIRE!

    6
    1

  • raluca pe 6 Mar 2010, 14:46
    gripa

    Sunt gravidutza in 5 luni si de 2 zile sunt ffffoarte racita.Astept cu nerabdare ziua de luni pt a ajunge la medic.Pe langa faptul ca sunt racita mai sunt si f stresata si agitata deoarece nu stiu in ce fel imi poate afecta sarcina si cat de grav...

    7
    3

  • alina pe 27 Feb 2008, 11:00

    Exact cam ce vrei sa ti se spuna, ca raceala va tine mai putin sau mai mult. Dupa capul meu va tine ceva mai mult fiindca nu te mai tratatezi cu tot felul de medicamente tocmai fiindca esti gravida iat antibioticele si nu numai fac rau fatului. Sau nu stiai?

    9
    3

  • mimi pe 27 Feb 2008, 10:56
    Raceala??

    Eu cred ca medicii ar trebui sa aiba mai multa precautie in privinta viitoarelor mamici si la o eventuala raceala sa zica cu lux de amanunte ce se poate intampla cu bebelusul nostru. Eu sunt graviduta in 7 saptamani si nu stiu cum am reusit sa racesc iar doctorul nu mi-a dat nimic doar ceai de musetel care imi face si mai rau, inainte sa fiu graviduta ma tinea raceala aproape si fara sa exagerez o luna acum ca sunt graviduta cat o sa ma tina??? Si ce efecte va avea asupra bebelusului meu??? Stiu... nu-mi poate raspunde nimeni!

    4
    5

  • cristina pe 21 Ian 2008, 22:43
    Gripa

    Eu sunt de parere ca ar trebui ca medicii sa ne ofere mai multe detalii despre gripa la mamici.

    9
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod