Este sanatoasa aspirina pentru femei?

Studii anterioare au aratat ca aspirina normala nu poate preveni bolile cardiovasculare si nici cancerul. In urma unor cercetari recente se pare ca aceasta ar avea asemenea efecte, cel putin in cazul unor femei

Experimentul s-a desfasurat pe o perioada de 30 de ani si a fost efectuat pe un esantion reprezentativ de 80.000 de femei. Rezultatele au aratat ca femeile care au luat regulat o doza mica de aspirina (81 miligrame de aspirina pentru copii) sau una moderata (325 miligrame de aspirina pentru adulti) prezinta un risc crescut de deces comparativ cu cele care nu obisnuiesc sa ia aspirina: riscul de deces din orice cauza este redus cu 25%; riscul de deces din cauze cardiovasculare este redus cu 38%; riscul de deces din cauza cancerului de colon este redus cu 28%.
In schimb, femeile care au luat o doza ridicata de aspirina (mai mult de 14 tablete pentru adulti pe saptamana) si-au marit riscul de deces din cauza unei hemoragii interne cu pana la 43%. "Studiul nostru sugereaza existenta unor mecanisme comune intre bolile cardiovasculare si cancer, si ca acestea pot fi influentate de aspirina. Insa nu este indicat ca o persoana sa inceapa aceasta terapie fara o consiliere profesionista despre riscurile si beneficiile pe care le implica", sustin cercetatorii.
Beneficiile aspirinei asupra inimii au fost constatate numai dupa o perioada de 5 ani de zile de administrare regulata. De asemenea, proprietatile anticancerigene au aparut abia dupa 10 ani de folosire a aspirinei.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristinalex pe 11 Apr 2007, 10:58
    Dilema ?!?

    Nu se intelege nimic din acest articol! Doamnee, cine l-a scris ?!? Macar Dvs. ca sunteti "specialisti" nu mai preluati articole atat de prost scrise! Cum ramana pana la urma previne sau nu previne, e rau sau e bine ?!?

    0
    0

  • Diana pe 10 Apr 2007, 14:42
    aspirina si sarcina ..

    Este adevarat ca 2 aspirine si un pahar de vin rosu luate in a 10-a zi de la fecundarea ovulului poate duce la intreruperea sarcinii?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod