Cosmeticele din lapte de camila, ultimul racnet in materie de infrumusetare



Oricat ar parea de ciudat, laptele de camila ar putea fi cea mai mare descoperire in materie de infrumusetare din ultimii ani. Desi imaginea unor animale prafuite, transpirate si pe deasupra -culmea - si cocosate, nu duce neaparat cu gandul la produsele de frumusete, sunt persoane gata sa jure ca laptele de camila face pielea mai alba si digestia mai usoara. Si nu trebuie uitat ca pana si Cleopatra, regina Egiptului, se imbaia zilnic in lapte de camila. Nancy Abeiderrahmane, care are o mica companie ce comercializeaza produse alimentare din lapte de camila, in Mauritania, sustine ca acest fluid, bogat in vitamine, poate "curata" organismul si pe dinauntru si pe dinafara.
"Iti face tenul foarte frumos", a declarat pentru Reuters Abeiderrahmane, aflata la laptaria ei din capitala Mauritaniei, Nouakchott. Deoarece laptele de camila nu se acreste la fel de repede precum cel de vaca, nu se pot face la fel de multe produse alimentare din el, cum ar fi inghetata si iaurt. Laptaria lui Nancy s-a specializat intr-un tip de branza moale, comercializata sub numele de Caravane, care a fost insa redenumita de fanii ei Camelbert (joc de cuvinte ce uneste substantivul "camila" cu denumirea faimoasei branze frantuzesti Camembert).
In conditiile in care mica ei intreprindere produce deja o serie de articole pe baza de lapte de camila, capra si vaca, foarte cautate de altfel in afara Mauritaniei, Nancy s-a gandit ca cea mai buna investitie ar putea fi lansarea unei game de cosmetice, mai ales ca "materia prima" este abundenta. "Am produce creme si sapunuri. Ma gandesc la ceva foarte luxos", a explicat femeia, care a amintit ca femeile din Mauritania beau, asa cum le cere traditia, mari cantitati de lapte de camila pentru a-si pastra pielea alba si neteda sub soarele arzator al Saharei.
Asa ca daca este bun pentru nomazii din tara scaldata de soare, de ce nu ar fi bun si pentru ceilalti consumatori din lumea intreaga? ana.ilie@gandul.info
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anita pe 29 Ian 2016, 20:30
    Laptele de camila!

    Laptele de camila foarte sanatos eu al folosesc zilnic.Produsele cosmetice se gasesc si an Israel..

    0
    0

  • marinush pe 10 Apr 2007, 20:54
    UN SUROGAT-LAPTELE DE CAPRA!

    VORBITI DE LUCRURI RARE,N-AVETI MILA, DE UN'SA MULGEM O CAMILA?! LA NOI, S-ARATI PRECUM A FOST REGINA CLEOPATRA, AI DOAR O SANSA...-SA MULGI CAPRA!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod