EKGul, supravegheat prin telefon

Din septembrie romanii au posibilitatea sa-si tina problemele cardiace sub observatie 24 din 24 ore, de acasa. Compania Lifestyle Cardio, parte a SOS Medical Group a lansat un nou serviciu - Cardiphone - care permite transmiterea EKGului prin telefon, de acasa, medicului cardiolog, care il poate interpreta si lua masurile necesare

Cu o suma de 542 sau 750 de euro oricine poate achizitiona una din cele doua variante ale dispozitivului de inregistrare a EKGului la domiciliu, un aparat de dimensiuni mici, care poate fi purtat in buzunar.
Printr-o manevra simpla(plasand doua degete pe electrozi timp de cateva secunde) aparatul inregistreaza EKGul. Apoi el poate transmite traseul EKG, prin intermediul unui telefon fix, computerului din centrul medical. Un doctor cardiolog va fi prezent la orice ora pentru a analiza traseul EKG afisat pe computer, a elabora un diagnostic si a trimite indicatiile de tratament pacientului. Daca situatia o cere, o masina de salvare dotata special pentru accidentele cardiace va fi trimisa de urgenta la domiciliu.
Accesul la acest serviciu se face platind un abonament cu valoare intre 22 si 50 euro pe luna. De Cardiophone nu beneficiaza doar bucurestenii, ci si locuitorii intregii tari, adulti sau copii de orice varsta. In Portugalia, tara in care acest sistem s-a introdus cu cateva luni in urma, a scazut considerabil numarul persoanelor care asteapta la camera de garda a spitalelor pentru o problema cardio-vasculara. In consecinta, timpul de asteptare pentru un pacient s-a redus la jumatate iar suma economisita atinge 1,9 milioane euro.
In cazul unui infarct timpul in care se intervine este foarte important. Foarte multi dintre cei care simt o durere in piept sau alte simptome specifice infarctului aleg sa se deplaseze singuri la spital sau sa astepte sa dispara durerea, de aceea numarul celor decedati este foarte mare. Riscurile de mortalitate la bolnavii la care se intervine in trei ore de la aparitia primelor simptome de infarct sunt cu 60% mai mari decat ale celor care primesc interventia la o ora de la primele simptome.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florina pe 30 Nov 2006, 16:10
    performante

    e foarte interesant cum a evoluat stiinta si cum inainteaza tehnologia, dar haideti sa ne intrebam ce fac cei bolnavi, dar cu o pensie sau un salariu de mizerie? parerea mea e ca acest aparat e mult prea scump pt buzunarul romanilor

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod