E-uri rele si in salamul vegetal

ALIMENTATIE ECHILIBRATA Aproximativ 15%-20% din aportul caloric zilnic trebuie sa provina din proteine de origine vegetala si animala. In Postul Craciunului, acest aport este asigurat numai din proteine vegetale (soia, fasole, mazare, linte). Nu este nici o problema daca proteina de origine animala este inlocuita in totalitate cu cea de origine vegetala, insa numai pentru aceasta perioada, ne atrag atentia nutritionistii. O sursa de proteine valoroase sunt mezelurile vegetale. Pe piata romaneasca se gasesc numeroase sortimente de pateu, salam, parizer, carnati sau crenvursti vegetali.
"In fabricarea acestor mezeluri, cea mai utilizata proteina vegetala este cea din soia. Aceasta este supusa unui proces tehnologic sofisticat, care face sa i se adauge pe langa valoarea nutritiva ridicata si caracteristicile de masticatie asemanatoare carnii. In acest proces, boabele de soia sunt macinate, sunt extrase grasimea si zaharurile flatulente si, in produsul final, concentratia proteinei ajunge la 90%. In fabricarea mezelurilor vegetale pot fi folosite si alte surse de proteine
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod