Dragostea nu dureaza decat un an

O echipă de cercetători italieni a identificat substanţa ce declanşează emoţiile simţite de proaspeţii îndrăgostiţi. S-a constatat faptul că nivelul acesteia în sânge revine la normal după doar un an. Puls accelerat, trac, stare de euforie, dar şi un pic de zăpăceală... - aceste emoţii intense ce îi cuprind pe cei recent săgetaţi de Cupidon sunt declanşate de substanţa factorului de creştere nervoasă (Nerve Growth Factor, NGF), afirmă oamenii de ştiinţă din cadrul Universităţii Pavia (oraş situat nu departe de Milano).
Experţii au descoperit această substanţă într-o concentraţie mai mare în sângele a 58 de persoane prinse recent în mrejele iubirii decât în cel al celibatarilor ori al partenerilor din cupluri mai vechi.
După un an petrecut cu aceeaşi persoană, cantitatea acestei substanţe revine şi în sângele celor dintâi la acelaşi nivel ca al celorlalţi, potrivit studiului. Cercetătorii din Pavia, ale căror rezultate sunt publicate de revista "Psychoneuroendocrinology", au recunoscut că nu ştiu cum produce dragostea o asemenea creştere a concentraţiei respectivei substanţe.
Ei apreciază, totuşi, că substanţa cu pricina joacă un rol evident în "chimia" ce operează între două persoane la începutul unei relaţii, conchide site-ul din ţara Cantoanelor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod