Dieta mediteraneana previne cancerul la stomac

Facebook Twitter Comenteaza
Dieta mediteraneana previne cancerul la stomac

Doar 23% dintre persoanele diagnosticate cu cancer stomacal traiesc mai mult de 5 ani de la aparitia bolii, de aceea sunt importante recomandarile alimentare, potrivit unui studiu aparut in American Journal of Clinical Nutrition.

 

"Rezultatele studiului vin in sprijinul ideii ca dieta mediteraneana reduce riscul de cancer si sustine nevoia de a continua promovarea acestui regim alimentar in zonele in care acesta isi pierde adeptii", sutine Carlos A. Gonzalez, de la Institutul de Oncologie din Barcelona, coordonatorul cercetarii.

Oamenii de stiinta au analizat dieta a peste 485.044 de persoane, cu varste cuprinse intre 35 si 70 de ani din 10 state participante.

Fiecare persoana a primit o nota, pe o scala de la 0 la 18, in functie de cat de apropiata era dieta sa de cea mediterareana. Pe parcursul celor noua ani de monitorizare, 449 de persoane au dezvoltat cancer digestiv, rezultatele scotand la iveala faptul ca respectarea principiilor dietei mediteraneene reduce cu 33% riscul de cancer la stomac.

Regimul alimentar mediteranean este bogata in legume, fructe, peste, cereale, ulei de masline si sarac in carne rosie si produse lactate. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxana1975 pe 7 Feb 2016, 17:32
    dieta mediteraneana

    Buna ziua mii de scuze am 2 intrebari in dieta mediteraneana se poate folosi putina sare? si pentru a gati pot folosi ulei de rapita sau de masline special pentru gatit? multumesc mult si astept raspuns.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod