Depresiile sunt asociate cu menopauza

Pe masura ce o femeie se aporpie de varsta menopauzei este cel mai probabil sa sufere de stari depresive pentru prima oara in viata ei, potrivit rezultatelor constatate in urma unui studio efectuat de o echipa de cercetatori americani si publicate in Arhivele de Psihiatrie Generala

Un studiu a evidentiat ca femeile care se apropie de menopauza sunt de doua ori mai expuse starilor depresive, in vreme ce un alt studiu a raportat ca in cazul femeilor care se confrunta cu simptome depresive creste de cinci ori probabilitatea de a se apropia de menopauza, informeaza Associated Press.
Pacientele pe care a fost efectuat experimentul nu au prezentat cazuri de antecedente depresive. De vreme ce exista cazuri de femei care au ajuns la menopauza fara a suferi de stari depresive, rezultatele studiului subliniaza ideea ca unele femei sunt mai predispuse la simptome depresive pe masura ce se apropie de menopauza. Unul dintre studiile efectuate in domeniu a aratat ca femeile cu antecedente ale sindromului premenstrual pot prezenta un risc crescut de a suferi de depresie cand ajunga la menopauza, relateaza Associated Press.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rody pe 10 Apr 2006, 23:20
    depresiile si menopauza

    eu ana din contra ,am 50 ani sunt de 1 an la menopauza si nu sufar de depresie . din contra ,sunt enervant de calma si rabdatoare cu toti ,exagerat de calma chiar nu ma recunosc deloc ! aceasta stare no aveam si inainte de menopauza ,deci nu simt deloc aceasta depresie si nici apatie fata de ceea ce se afla in jurul meu !!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod