Daruieste viata. Doneaza sange!

In fiecare an, pe data de 14 iunie, in intreaga lume se serbeaza Ziua Internationala a Donatorului de Sange.

Deoarece cantitatea de sange recoltata in Romania reprezinta doar jumatate din necesar, proiectul isi propune informarea publicului larg asupra nevoii stringente de sange cu care se confrunta spitalele si pacientii, si motivarea populatiei de a dona sange.

Statisticile arata ca in vreme ce in Austria (7%), Germania (6-7%), Ungaria (4%) rata donatorilor este mai ridicata, in Romania doar 1% dintre cetateni doneaza sange.


Campania "Daruieste viata. Doneaza sange!" va celebra Ziua Internationala a Donatorului de Sange printr-un concert organizat in data de 13 iunie 2007 in Parcul Izvor, incepand cu ora 19:00. Taxi, Timpuri Noi, Florin Chilian si Iod isi vor expima inca o data sprijinul si isi vor uni fortele pentru a transmite mesajul campaniei si pentru a promova necesitatea donarii voluntare si neremunerate de sange. Formatia Taxi va lansa single-ul, intitulat "Un lucru bun", compus special pentru a sustine campania "Daruieste viata.
Doneaza sange".

"Speram ca mesajul campaniei transmis prin melodia compusa de formatia Taxi sa ajunga la inimile tuturor celor ce o vor asculta si sa-i convinga sa faca 'Un lucru bun' – sa doneze sange pentru a salva o viata", afirma dr. Andreea Lavrov, coordonatorul proiectului.

Campania "Daruieste viata. Doneaza sange" este parte a unui proiect derulat de catre Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate, in parteneriat cu Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange si este finantat de Ministerul Sanatatii Publice prin programul Fondului Global de Lupta impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod