Curry diminueaza durerea si reduce riscul de cancer



Acidul salicilic din condimentele picante, plante, legume si fructe are proprietatea de a reduce durerile de cap, precum si riscul de dezvoltare a cancerului colorectal, potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori scotieni. Posibilele beneficii ale plantelor si condimentelor picante au fost indelung cercetate, prin urmare s-au identificat cateva mirodenii cu efecte anti-cancerigene. Beneficiile aduse sanatatii de catre acidul salicilic nu este disputat, deoarece rezulta in urma metabolizarii acidului acetil-salicilic, cunoscut si sub denumirea de aspirina.
Recent s-a adus in discutie faptul ca o doza zilnica de 75-80 mg de aspirina injumatateste riscul de dezvoltare a cancerului colorectal. Astfel incat a inceput sa prezinte tot mai mult interes ideea daca acidul salicilic din fructe, legume, plante sau condimente precum paprica, curry, cimbru si oregano poate inregistra acelasi impact asupra cancerului colorectal. "Posibil, insa cauzalitatea inca nu este dovedita. ", sustin expertii. Un studiu publicat intr-un jurnal de specialitate american a aratat ca pudra de curry si paprica contine peste 2000 mg de salicilati pe kilogram, insa aceste studii nu au mai fost repetate si in alte studii care au urmat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod