Cum va puteti procura medicamente din strainatate



Medicamentele de ultima generatie, cum sunt cele anticancer, pot fi aduse din strainatate, daca nu se gasesc pe piata farmaceutica din Romania. Pacientii trebuie sa obtina acordul medicului care ii trateaza si sa suporte singuri costurile, care depasesc de multe ori cateva mii de euro.

De asemenea, in unele cazuri, bolnavii trebuie sa semneze un document prin care isi asuma raspunderea deciziei pe care au luat-o. Tot pacientii se ocupa si de procurarea tratamentelor direct de la producatori ori de la farmaciile care le comercializeaza. Mai usor de adus in tara sunt suplimentele ori pastilele care nu au nevoie de reteta.

Aveti nevoie de parafa medicului

Simplul fapt ca ati auzit ca in strainatate exista un medicament „minune”, de negasit in Romania, nu e un motiv suficient pentru a-l cumpara, avertizeaza specialistii.

„Medicamentele nu sunt parfumuri pe care pacientii sa le cumpere asa cum isi doresc. Pentru ca stiu diagnosticul pacientului si ce tratament i s-ar potrivi acestuia, medicul este cel care decide in final daca ii da reteta pentru acel medicament”, subliniaza Aurora Toma, secretar general al Patronatului Farmacistilor din Romania.

D.A., o femeie trecuta de 60 de ani, cu cancer ovarian, a reusit totusi sa-si aduca anul acesta, din China, un medicament aflat inca in stadiu experimental. Dupa ce a obtinut toate semnaturile de care avea nevoie, a luat direct legatura cu producatorii, le-a trimis analizele, apoi s-a ocupat de transportul produsului.

„Nu a fost usor, deoarece medicamentul a trebuit transportat in gheata, iar acum trebuie tinut la -60 de grade C. Oricum, nu am renuntat nici la tratamentele clasice cu citostatice, dar daca am 1a sanse cu acest medicament, este dreptul meu sa profit de asta”, povesteste femeia Pentru produsul cumparat a platit in jur de 6.000 de dolari, iar pentru transport alti 1.000 de dolari.

Doze doar pentru un an

Medicii spun ca prescriu retete pentru medicamente din afara numai daca produsul respectiv nu are un echivalent in Romania. „Cantitatea solicitata nu ar trebui sa depaseasca dozele suficiente pentru un an de administrare”, spune Daniela Enache, ofiter de presa la Agentia Nationala a Medicamentului.

Mult mai usor este sa cumparati un supliment natural sau un medicament care nu are nevoie de reteta. Daca aveti o cunostinta in strainatate care il poate cumpara direct din farmacie, puteti avea medicamentul in mai putin de o zi.

Puteti solicita ajutorul fundatiilor caritabile

Cele aproape 5.000 de produse si 1.000 de substante active existente in Romania ar trebui sa fie suficiente pentru acoperirea nevoilor tuturor pacientilor, spun farmacistii.

„Cazurile in care se apeleaza la medicamente neautorizate in Romania sunt cele foarte grave”, mai spune farmacistul Daniela Enache.


Multi pacienti intampina insa dificultati in aducerea medicamentelor din strainatate si din cauza costurilor foarte mari, tratamentele nefiind suportate prin sistemul asigurarilor de stat.

„Daca nu au posibilitatea, o solutie este sa aduca aceste medicamente scumpe prin fundatii caritabile”, sugereaza Clara Popescu, vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor.

Aurora Toma, secretar general al Patronatului Farmacistilor din Romania, precizeaza insa ca „sunt si situatii speciale in care Ministerul Sanatatii accepta sa plateasca anumite medicamente”.

Proceduri

Unele medicamente se aduc prin curierat rapid

In mod obisnuit, puteti obtine un medicament din strainatate in aproximativ doua saptamani. Fiti pregatiti sa scrieti multe mailuri, sa dati multe telefoane si sa obtineti aprobarile de la specialisti.

Cele mai multe probleme pe care le ridica aceste medicamente la aducerea lor in tara sunt cele legate de conditiile de pastrare, uneori fiind nevoie de frigidere speciale.

Daca produsul se elibereaza fara reteta sau e un supliment natural, lucrurile merg mai repede.

Nu veti mai pierde timpul pentru obtinerea unei prescriptii medicale si veti putea comanda direct produsul.

Cu un serviciu de curierat rapid, medicamentul poate ajunge la destinatie chiar in 12 ore si maximum o zi, daca se comanda din Statele Unite ale Americii.

 

Comentarii (29)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CONSTANTIN MEREUTA pe 18 Oct 2023, 12:08
    solicitare de medicamentE

    Sunt interesat de medicamentul EPIQUANTEL 600 mg. Sunt câte 4 tablete în cutie. Am nevoie de două cutii. Vă mulțumesc!

    0
    0

  • Smau Cristina pe 17 Oct 2023, 15:15
    Acetazolamida

    Acetazolamida, necesara pentru tratamentul glaucomului, nu se mai gaseste in farmacii ! Am inteles ca in tara este un singur producator al acestui medicament si ca acesta are activitatea suspendata! Cum as putea sa il procur din alta tara si de unde mai exact? Care sunt pasii ce trebuiesc urmati si cui sa ma adresez?

    0
    0

  • Carmen Oană pe 29 Iun 2023, 20:04
    Ma interesează Furosemid 40 mg. de la Zentiva sau Ranbaxi

    Ma interesează Furosemid de la Zentiva sau Ranbaxi (40mg.) Tablete

    0
    0

  • Sandu Nicoleta pe 6 Iun 2023, 12:36
    Foarte amabili și foarte serioși.

    Oameni deosebiți.

    0
    0

  • Niță Anca pe 11 Dec 2022, 14:12
    Carbamazepin200

    Aveți carbamazepin 200, îmi trebuie urgent, multumesc

    0
    0

  • Diana Florea pe 14 Oct 2022, 11:10
    Medicament Amfotericina B -Fungyzone

    va rog daca il aveti ,cat costa si un termen de livrare

    0
    0

  • Mariana pe 19 Apr 2020, 15:16
    Nu sunt seriosi!

    Am colaborat cu aceasta firma si sunt ft neseriosi! Nu tin legatura pe email sau in orixe alt mod ca sa te anunte daca au sau medicamentul de care ai nevoie . Ori te trezesti cu el la usa ori te uita pe vecie ! Eu am primit doar unul din doua medicamente cerute cu reteta si al 2lea nici dupa 2 luni nu l-am primit ! Am vorbit cu ei la telefon si zic ca da m vi-l trimitem si nimic ! Foarte neseriosi.

    0
    0

  • zah lilioara pe 27 Feb 2020, 09:29
    tratament sindrom algoneurodistrofic

    Am nevoie, la indicatia medicului specialist de miacalcic fiole 100ui tratament injectabil, intramuscular; cum as putea sa obtin acest medicament? ma poate ajuta si pe mine cineva? va rog mult!

    0
    0

  • calin maricel pe 20 Mai 2018, 21:55
    medicamente

    vreau sa cumpar medicament Diprofhos 2 cutii 10 fiole pentru asm bronsic

    0
    0

  • IRMA pe 7 Mar 2018, 10:40
    picatauri CATALIN - tratamentul cataractei

    La noi in tara nu se gaseste acest medicament, cum as putea comanda din strainatate?

    0
    0

  • Chioaru Elena pe 4 Mar 2018, 15:18
    Ritalmex 200 din Ungaria

    Buna ziua! Doresc sa comand medicamentul Ritalmex 200 mg, care se gaseste in farmaciile din Ungaria. Detin prescriptie medicala. Ma puteti ajuta? Este un medicament cntra fibrilatiilor ventriculare care in lipsa acestui medicament, imi pot fi letale. Va multumesc!

    0
    0

  • GH pe 23 Ian 2018, 09:19
    informatiile nu sunt clare_puteti fi mai expliciti

    Rog dati informatii mai in detaliu (daca le stiti) despre cum pot fi aduse medicamentele/ suplimentele: spuneti . Alte info??? Daca un produs farmaceutic vine de ex. din USA si este supliment alimentar, se blocheaza undeva la intrarea in Romania (ex. vama). ma gandesc ca daca vine cu avionul si este declarat supliment, va veni direct la cel care a comandat. SAU nu...?mersi

    0
    0

  • Gabriela pe 5 Ian 2017, 11:04
    Medicamente din stainatate cu eumed.ro

    Pentru medicamente care nu se mai gasesc la noi in tara se poate apela si la site-ul eumed.ro. Procedeul de comanda este foarte simplu, iar medicamentele ajung repede acasa la tine.

    1
    0

  • BRUTARU STELIAN pe 10 Sep 2016, 22:07
    cerere

    Sunt Brutaru Stelian cu nr.tel.0722.653.349 si am nevoe de DEBRISAN PULBERE, cum pot sa obtin si cost...multumesc

    1
    0

  • STOENICA FILOFTEIA pe 27 Ian 2016, 16:30
    S.O.S MYTELASE 10 MG

    BUNA ZIUA! MA NUMESC STOENICA FILOFTEIA, AM MYASTENIA GRAVIS DE 35 ANI. AJUTATI MA VA ROG SA PROCUR MYTELASE 10.MG (10 CUT =500TAB). NU SE GASESTE IN ROMANIA . CAT COSTA SI CUM POT SA L OBTIN? AM RETETA. S.O.S. CU STIMA! felicia_filofteia@yahoo.com

    0
    1

  • irina pe 8 Sep 2015, 13:19
    Seriosi

    Am comandat prin Farmaexpress si au fost foarte seriosi. Nu ceva foarte complicat - produsul dorit nu se gaseste in Romania, desi este mai bun si mai putin nociv decat cele pe care le imprtam. Multumim ca ne dati aceasta posibilitate.

    1
    0

  • Aman Alina pe 6 Iul 2015, 12:39
    crem SUDOCREM

    CUM POT SA GASESC ASA MAZI SI DACA AVETI ASA CEVA

    0
    2

  • mihaela pe 9 Iun 2014, 07:53
    cumpar torasemid comprimate 200mg

    cumpar urgent torasemid de 200 mg comprimate. Daca are cineva, trimiteti un email . Multumesc

    2
    2

  • ELIZA VOICU pe 4 Ian 2014, 19:49
    litiu

    Cum putem cumpara litiu din strainatate, putem sa comandam la o farmacie in tara ?

    11
    1

  • Andrei pe 25 Sep 2013, 12:58
    medicamente din strainatate

    Eu am comandat de la FarmaExpress pentru bunica 5 Fluorouracil si mi o adus in 8 zile. www.farmaexpress.ro

    0
    6

  • durnea pe 7 Apr 2013, 21:02
    FUNGINIX

    Am nevoie de FUNGINIX pentru tratament la unghiile picioarelor. Sper sa fie eficient.

    0
    0

  • ana maria pe 27 Iun 2012, 17:44
    triamcinolon acetonid

    am nevoie urgent de triamcinolon acetonid pentru niste cicatrici cheloide

    0
    0

  • abigail pe 27 Apr 2012, 20:26
    Ordonanta!

    Ordonanta este reteta semnata si parafata de un dr roman! Se merge apoi la medicul de familie belgian cu reteta primita din tara,se poate si prin fax,medicul belgian face o alta retete semnata si parafata de el si sug nume scrie :pacient strain! Nu sunt recunoscute retele din tara,trebuie sa treaca printr-un dr de familie!

    2
    0

  • Geanta Oana pe 8 Apr 2012, 17:36
    Am nevoie urgent de 5 Fluorouracil pentru citostatice

    Am nevoie urgent de 5 Fluorouracil pentru citostatice 4 grame per sedinta, si dupa trei saptamani de cautari tocmai am aflat ce mi l-a gasit cineva in belgia, dar i-a spus ca ii trebuie ordonanta. Ce dumnezeului e asta? ce am nevoie? va rog daca stioe cineva cum pot sa il cumpar si ce imi trebuie ajutati-ma?

    0
    0

  • hortenzia negrea pe 18 Mar 2012, 18:42
    torasemid 200 sau 500

    am nevoie urgenta de medicament torasemid 200 sau 500 sau diurapid eu_tenzi@yahoo.com

    8
    0

  • hortenzia negrea pe 18 Mar 2012, 18:31
    torasemid 200 sau 500

    Sant interesata de medicamentu TORASEMID 200 SAU 500 sau diurapid 200 sau de 500.cine poate sa ma ajute sa-mi dea un raspuns multumesc

    5
    1

  • Mihaela pe 3 Dec 2010, 12:27
    Torasemid

    Am si eu nevoie de TORASEMID, daca il gaseste cineva, va rog da-ti-mi de veste, cum pot intra in posesia lui. Multumesc

    5
    1

  • stefanu pe 18 Aug 2010, 07:47
    carbonat de litiu

    suntem interesati de carbonat de litiu. asteptam detalii despre modul in care putem sa intram in posesia lui

    13
    0

  • Halbes Cristina pe 17 Aug 2010, 10:29
    Sunt interesata de medicamentul TORASEMID 200 MG sau 500 mg

    Am cautat peste tot , in farmacii medicamentul TORASEMID, dar nu se gaseste in Romania . Daca stie cineva cum se poate comanda Urgent in Germania sau oriunde , va rog sa mi scrieti in email cristina.halbes@yahoo.com

    2
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod